Un dezvoltator de jocuri a găsit rețeta succesului: titlurile despre hamsteri

Autor: Adrian Popa | 16.05.2022
Un dezvoltator de jocuri a găsit rețeta succesului: titlurile despre hamsteri
Foto: Profimedia Images

Un dezvoltator japonez are mare succes cu jocul său despre hamsteri. Această nișă merge atât de bine încât Success Corporation, din Tokyo, a organizat „Departamentul Hamster”.

Din „club” fac parte 18 angajați, iubitori de animale. Aceștia organizează frecvent ieșiri la grădina zoologică în grup, potrivit Automaton Media. Președintele companiei, Takato Yoshinari, în vârstă de 73 de ani, este de asemenea un mare iubitor de animale.

Departamentul Hamster se ocupă exclusiv de dezvoltarea de jocuri video și conținut despre hamsteri.

hamsteri
Captură de ecran din jocul Tales of Djungarian Hamster. (Foto: Succes Corporation)

Cel mai recent titlu lansat de companie, un simulator în care jucătorii au grijă de astfel de rozătoare, este un mare succes. Jocul se numește Tales of Djungarian Hamster și este disponibil pentru consola mobilă Nintendo Switch.

Citește și: Nintendo anunță divizarea valorii acțiunilor. Ce înseamnă acest lucru pentru investitori

Titlul costă aproape 10 dolari în Nintendo eShop. Sunt disponibile și două DLC-uri, pentru cei care doresc și mai multă acțiune cu hamsteri. În format fizic, Tales of Djungarian Hamster costă aproximativ 19,5 dolari. Succes susține că acest titlu a generat venituri de zeci de milioane de yeni.

Djungarian Hamster este numele sub care mai este cunoscut hamsterul pitic rusesc (Phodopus sungorus).

Simulatoarele, în general, se bucură de succes în această perioadă. Nu este de mirare că pe lângă jocuri consacrate, precum Farming Simulator, au apărut titluri care mai de care mai ciudate, precum: Gas Station Simulator, Lawn Mowing Simulator, PC Building Simulator sau Surgeon Simulator.

Success Corporation, fondată în 1978, a avut succes și cu alte jocuri. Compania a lansat titluri populare de tip FPS, puzzle și din alte categorii. Exemple de jocuri dezvoltate de studioul japonez sunt: The Caligula Effect 2, Cotton: Fantastic Night Dreams, Battle Hunter sau Supercar Street Challenge.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News