Ce jocuri moderne pot fi rulate cu soluțiile grafice integrate Iris Xe și Ryzen 6000 RDNA 2

Autor: Adrian Popa | 20.04.2022
Ce jocuri moderne pot fi rulate cu soluțiile grafice integrate Iris Xe și Ryzen 6000 RDNA 2
Foto: Profimedia Images

Soluțiile grafice integrate în procesoarele actuale au devenit atât de puternice încât pot rula chiar jocuri destul de pretențioase. Jurnaliștii de la publicația PC World au testat acceleratoarele grafice Iris Xe și Ryzen 6000 RDNA 2.

Ei au folosit în teste două laptopuri de gaming, MSI GE76 Raider (cu procesor Intel Core i9-12900HK) și ASUS ROG Zephyrus G14 (cu procesor AMD Ryzen 9 6900HS), la care au dezactivat acceleratoarele grafice discrete.

Performanțele soluțiilor grafice integrate sunt surprinzător de bune în jocuri video moderne, precum Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2 sau Cyberpunk 2077.

Foarte bine s-a descurcat modelul AMD Ryzen 6000 RDNA 2, care a bătut soluția Iris Xe în 13 din 15 teste benchmark. Doar în titlurile Counter-Strike: Global Offensive și în Hitman 2 modelul Intel s-a descurcat mai bine.

jocuri
Sursa: PC World

Mai mult, cele două computere cu soluții integrate au învins, în anumite teste, laptopuri cu grafică discretă GTX 1650 lansate în urmă cu doar un an.

Citește și: În sfârșit un laptop de gaming care nu țipă: „Sunt un laptop de gaming!”

Cu soluția Ryzen 6000 RDNA 2, cei de la PC World au ajuns la 68 fps în jocul Red Dead Redemption 2, având rezoluția setată la 1.080p și cu grafica stabilită la nivelul low. Cu modelul Iris Xe au atins 31 fps.

jocuri
Sursa: PC World

Acestea sunt vești bune pentru cei care au un buget mai mic, dar își doresc un laptop puternic, subțire și ușor. Dispozitivele cu procesoare din seria Ryzen 6000 se descurcă foarte bine și în jocuri.

Cei care nu își permit laptopuri cu procesoare de ultimă generație trebuie să știe că au la dispoziție destul de multe jocuri foarte bune pe care le pot rula pe computerele lor portabile cu caracteristici tehnice modeste. Exemple sunt Minecraft, Portal 2 sau Overwatch.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News