Dota 2: Marea competiție The International se va desfășura în România!

Autor: Adrian Popa | 08.07.2021
Dota 2: Marea competiție The International se va desfășura în România!
Finala The International 9 (Foto: Profimedia Images)

Competiția The International 10 – Dota 2 Championships se va desfășura în România, după ce Suedia nu a recunoscut esporturile ca fiind sporturi oficiale.

Evenimentul va avea loc în octombrie la București, pe Arena Națională. Faza grupelor se va desfășura între 7 și 10 octombrie, iar meciurile din faza Main Stage vor avea loc începând cu 12 octombrie. Apoi, pe 17 octombrie se va desfășura finala.

Competiția are premii totale în valoare de peste 40 de milioane de dolari. USR PLUS București susține că, în urma evenimentului, Primăria Capitalei va încasa 500.000 de euro. „Pentru concertul Metallica de pe aceeași Arena Națională s-au încasat 28000 euro pentru 7 zile. Acum suma este de 18 ori mai mare! (…) De asemenea, premiile oferite la acest concurs vor însuma circa 40 milioane de dolari, premii ce se vor acorda prin România, așadar statul român va încasa 16% din suma totală”, potrivit organizației.

De ce nu se mai organizează The International în Suedia

Federația Sporturilor din Suedia a votat împotriva clasificării esporturilor ca fiind sporturi oficiale. Ca urmare a acestui moment, compania Valve a căutat o altă țară în care să organizeze competiția de Dota 2.

Organizatorii aveau nevoie ca acesta să fie considerat, în statul nordic, un „eveniment sportiv de elită” pentru ca participanții la competiție și staff-ul lor să nu aibă nevoie de vize pentru a intra în țară.

Sursa: Dota2.com

CITEȘTE ȘI:

Cum să joci jocuri de PC pe telefonul tău Android

Cel mai mare dezvoltator european de jocuri video este o companie de care nu a auzit nimeni

Amenințarea „Crackonosh”: Hackerii au infectat cu malware milioane de PC-uri folosite pentru gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News