Cofondator Reddit: Peste 5 ani, 90% din jocurile video te vor plăti ca să le joci

Autor: Adrian Popa | 21.01.2022
Cofondator Reddit: Peste 5 ani, 90% din jocurile video te vor plăti ca să le joci
Axie Infinity este un joc NFT popular (Foto: Shutterstock)

Unul dintre cofondatorii Reddit, Alexis Ohanian, a declarat că peste cinci ani 90% din jocurile video vor folosi modelul play-to-earn (joci pentru a câștiga).

Potrivit lui Ohanian, aceste jocuri, care folosesc tehnologia blockchain pentru a emite token-uri crypto care pot fi transformate în bani reali, le vor permite gamerilor să câștige sume frumoase.

Antreprenorul, care este soțul celebrei tenismene Serena Williams, a făcut declarațiile în cadrul podcastului Where It Happens. Spre deosebire de acum, când oamenii se joacă, iar datele lor sunt colectate în scopuri de marketing, peste cinci ani, crede Ohanian, va fi invers. Oamenii vor colecta resurse în schimbul timpului petrecut în jocuri.

Citește și: Cinci jocuri, de care nu a auzit nimeni, pe care merită să le încerci. Au „viza” gamerilor de pe Reddit

Nu toată lumea primește cu brațele deschise noile tehnologii din industrie. Valve, compania care deține Steam, a interzis jocurile care folosesc tehnologia blockchain, dar și NFT-urile de pe platforma sa de distribuție.

La polul opus se situează compania Electronic Arts, care a transmis că aceste jocuri reprezintă „viitorul industriei noastre”.

Jocurile blockchain sunt acelea care permit câștigarea de monede virtuale, care acceptă plăți în criptomonede sau care permit crearea sau folosirea de elemente digitale, precum NFT-uri, ce pot fi ulterior tranzacționate într-un blockchain public, în afara jocului.

Sursa: Gamespot