Cum a încălcat jocul Among Us Convențiile de la Geneva

Autor: Adrian Popa | 02.02.2023
Cum a încălcat jocul Among Us Convențiile de la Geneva

Among Us, jocul a cărui popularitate a explodat în 2020, în timpul pandemiei, a încălcat la un moment dat Convențiile de la Geneva.

Titlul dezvoltat de Innersloth le-a atras atenția probabil și celor de la Crucea Roșie, iar compania a povestit, pe o rețea de socializare, un incident prin care a trecut. Dezvoltatorii au fost nevoiți să schimbe crucea de culoare roșie din zona MedBay deoarece folosirea ei este interzisă de Convențiile de la Geneva. De aceea, crucea a fost colorată în albastru.

Convențiile de la Geneva sunt tratate care stabilesc standardele dreptului internațional în ceea ce privește problemele umanitare.

Citește și: Alexandria Ocasio-Cortez a jucat Among Us pentru a-i determina pe gameri să voteze

Culoarea crucii a fost schimbată în 2020 și doar jucătorii mai vechi își aduc aminte cum era înainte. Among Us există pe piață din 2018.

Se pare că acesta nu este singurul joc care a avut această problemă. Mike Rose de la dezvoltatorul No More Robots a spus că firmei i-a fost refuzată de trei ori certificarea unor jocuri pentru console care includeau cruci roșii. De aceea, multe jocuri care includ kit-uri și alte elemente medicale pun pe acestea o cruce albă pe fundal roșu.

Au dreptul să folosească acest simbol doar anumite organizații. „Folosirea greșită a acestui simbol valoros denaturează semnificația lui și valoarea sa protectoare pentru victimele conflictelor și pentru lucrătorii care le ajută”, explică Crucea Roșie din Canada pe site-ul său.

Sursa: The Gamer

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News