Cum vor învăța vânătorii de tancuri din „generația Fortnite” să folosească rachetele Javelin

Autor: Adrian Popa | 30.03.2023
Cum vor învăța vânătorii de tancuri din „generația Fortnite” să folosească rachetele Javelin

În curând, vânătorii de tancuri din armatele care dețin sisteme FGM-148 Javelin vor învăța să folosească rachetele anti-tanc cu ajutorul unui program dezvoltat în motorul grafic Unreal Engine.

Basic Skills Trainer, dezvoltat de SAIC, seamănă cu un joc video și le oferă soldaților medii realiste în care pot învăța să folosească temuta armă, care a devastat tancurile rușilor în Ucraina.

Noul program va intra în serviciu în 2025 și va înlocui platforma actuală, dezvoltată în 2001. În acest moment sunt folosite în lume aproximativ 900 de sisteme de antrenament pentru FGM-148 Javelin.

Astfel de platforme sunt extrem de importante, deoarece multe țări nu își permit să folosească la antrenamente rachete reale, care sunt foarte scumpe. Prețul unei unități poate ajunge la 250.000 de dolari. Potrivit SAIC, de multe ori aceasta este singura experiență pe care o are un soldat cu Javelin înainte de a folosi arma împotriva unui tanc inamic real.

Citește și: Fortnite concurează serios cu Roblox. Epic Games anunță noi unelte pentru creatorii de conținut

Datorită Unreal Engine, dezvoltat de Epic Games, SAIC va putea actualiza mai ușor programul Basic Skills Trainer și va găsi mai ușor programatori, deoarece motorul grafic este folosit în multe industrii. Mai mult, sistemul va fi ușor de controlat de membrii Generației Z, care sunt jucători de Fortnite.

Producția de sisteme Javelin va crește ca urmare a războiului din Ucraina, de la 2.500 de unități pe an la 5.000 de unități pe an.

FGM-148 este un sistem de rachetă anti-tanc de tip tragi și uiți de el. Intrat în serviciu în 1996, Javelin este atât de eficient deoarece racheta lansată nu lovește vehiculele în zonele cu blindaj puternic, din față sau lateral, ci se ridică în aer și apoi vizează partea de sus a vehiculelor, acolo unde protecția este redusă.

Sursa: Army Times

Foto: Profimedia Images, Pixabay (YuryRymko)

Urmărește Go4Games.ro pe Google News