Fortnite concurează serios cu Roblox. Epic Games anunță noi unelte pentru creatorii de conținut

Autor: Adrian Popa | 23.03.2023
Fortnite concurează serios cu Roblox. Epic Games anunță noi unelte pentru creatorii de conținut
Foto: Shutterstock

Epic Games a lansat o serie de unelte pentru creatorii de conținut din Fortnite, care le oferă acestora mai multă putere și posibilitatea de a câștiga mai mulți bani.

Unreal Editor for Fortnite (UEFN) este un program pentru PC care aduce multe dintre avantajele oferite de motorul grafic Unreal Engine 5 în Fortnite. Astfel, creatorii de conținut vor putea lansa experiențe și jocuri noi în interiorul celebrului titlu de tip battle royale.

Fortnite va concura, astfel, mai bine cu Roblox. UEFN, care permite importarea de conținut și active digitale din Unreal Engine, va fi compatibil cu orice platformă care poate rula Fortnite. Compania a lansat inclusiv un nou limbaj de programare, numit Verse, care poate fi utilizat pentru crearea unui gameplay personalizat în Unreal Editor for Fortnite.

Unreal Editor for Fortnite

Epic Games a anunțat și că intenționează să împartă 40% din veniturile generate de Fortnite cu creatorii de conținut. Compania speră că decizia va atrage inclusiv interesul marilor dezvoltatori, care vor putea dezvolta jocuri în interiorul ecosistemului Fortnite.

Epic a lansat Creative mode în 2018, care le permite creatorilor de conținut să creeze propriile experiențe în Fortnite.

Pentru Roblox, această strategie, bazată pe conținutul creat de utilizatori, a fost una de succes. Zilnic sunt lansate pe platformă aproximativ 15.000 de noi jocuri și experiențe. Dintre jocurile disponibile, câteva sute au fost accesate de peste 100 de milioane de utilizatori în 2022.

Veniturile companiei au ajuns la 2,2 miliarde de dolari anul trecut, fiind mai mari cu 16% comparativ cu 2021.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News