Amber, compania românească dezvoltatoare de jocuri, a fuzionat cu un studio independent din Mexic

Autor: Cosmin Aionita | 22.07.2020
Amber, compania românească dezvoltatoare de jocuri, a fuzionat cu un studio independent din Mexic

Amber este o companie dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc, ce continuă să se extindă pe plan internațional, fuzionând cu KaraOkulta, un studio independent din Guadalajara, Mexic.

Se dorește astfel întărirea poziției Amber în Mexic, după ce studioul românesc a deschis un nou sediu în Guadalajara la începutul acestui an. KaraOkulta este un dezvoltator de jocuri și aplicații mobile în care lucrează 15 specialiști, ce a colaborat cu Amber la sfârșitul anului 2019 la dezvoltarea jocului casual Toy Blitz. Parteneriatul s-a dovedit a fi un succes, cele două companii luând decizia de a-și uni forțele.

Echipa de la KaraOkulta se va alătura Amber Mexic în hub-ul Ciudad Creativa Digital. Considerat un „Silicon Valley” al Mexic-ului, Guadalajara devine astfel un pilon important în dezvoltarea de produse media digitale.

Mihai Pohonțu, CEO al Amber, a declarat următoarele:

Amber este în permanentă căutare de parteneri dedicați, iar KaraOkulta a dovedit la finalul anului trecut că este o echipă foarte talentată. Fuziunea consolidează capacitățile de dezvoltare de jocuri originale ale Amber Mexic și reprezintă un pas înainte în strategia noastră de a crea un ecosistem puternic de game development în Guadalajara. Suntem nerăbdători să răspundem oportunităților pe care le vom prelua în noua formulă.

Jorge Suarez, fondatorul KaraOkulta, a adăugat:

Amber este un partener de business redutabil ce a demonstrat de-a lungul anilor că dorește să devină un nume important pe scena internațională a jocurilor video. Această fuziune va genera o multitudine de oportunități pentru comunitatea locală și va consolida Guadalajara ca un hub important de game development.

Despre Amber și KaraOkulta

Amber a început procesul de recrutare pentru noul studio, dorind să angajeze 100 de specialiști până la sfârșitul anului. Studioul caută specialiști pentru toate disciplinele de dezvoltare, concentrându-se pe artă, design, game engineering și testare.

Amber este una dintre cele mai mare companii independente de jocuri video din România, înregistrând o creștere constantă în ultimii trei ani, deschizând două noi birouri (Botoșani și Guadalajara) și fuzionând recent cu Scorpius Games, un studio local din România.

Înființată în 2013 în București, Amber a lucrat sau încă lucrează cu companii cunoscute precum Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company, dezvoltând jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și contribuind la realizarea unor titluri de succes precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

KaraOkulta este un studio dezvoltator de jocuri mobile cu sediul în Guadalajara, Mexic, ce a realizat titluri precum Trigger Runners, Soulgate, Paper Brawlers și Flightout.

Amber KaraOkulta

Sursa: Amber

Urmărește Go4Games.ro pe Google News