Amber deschide un nou studio de game development în Polonia

Autor: Cosmin Aionita | 08.06.2022
Amber deschide un nou studio de game development în Polonia
Foto: Amber

Amber, cel mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România, continuă să se extindă, deschizând un nou birou în Varșovia, Polonia. Biroul se va concentra pe specializări precum programare, artă și game design, studioul urmărind să crească expertiza Amber în dezvoltare de jocuri pentru PC și console. Amber Varșovia se alătură studiourilor din București, Botoșani, Montreal, Guadalajara, Kiev, San Francisco și Los Angeles.

Mihai Pohonțu, Chairman Amber, a declarat:

Pentru noi, Polonia a fost întotdeauna un punct de referință în ceea ce privește modul în care o țară din Europa Centrală și de Est a reușit să stimuleze și să creeze cu succes un climat favorabil pentru dezvoltatorii locali de jocuri. Amber își continuă creșterea rapidă la nivel internațional, iar Varșovia este locul perfect unde, alături de specialiști seniori, putem contribui la creșterea acestei comunități creative extraordinare, creând în același timp unele dintre cele mai bune și inovatoare jocuri din industrie.

General Manager al Amber Varșovia va fi Greg Ciach, game designer și programator polonez, al cărui scop principal este să creeze jocuri de calitate. Un profesionist care și-a pus amprenta creativă în industria poloneză a jocurilor, Greg a ocupat poziția de Business Development Director la Platige Image, Game Designer la Winko Games, Narrative Designer la Tequila Games și CEO al studioului de jocuri indie PolyAmorous.

Greg Ciach, Director General Amber Polonia, a declarat:

Voi construi un mediu sigur, încurajator, propice pentru dezvoltarea de abilități individuale. Cred cu tărie în crearea de jocuri cu impact emoțional puternic. Sunt sigur că putem aduce o gură de aer proaspăt scenei poloneze de dezvoltare a jocurilor AA/AAA și să devenim un jucător important.

Oportunitatea deschiderii biroului din Varșovia a venit în urma inițiativei lui Dragoș Hâncu, co-fondator Amber. Obiectivul studioului este de a crea un spațiu sigur pentru cei 35 de specialiști pe care dorește să-i atragă până la finalul anului: programatori, game designeri, UX designeri și artiști VFX. În acest moment, studioul a demarat activitatea cu zece oameni, printre care Head of Operations, Talent Acquisition Specialist, HR Business Partner și programatori. Recrutarea pentru noul studio a început, iar cei care doresc mai multe detalii pot accesa pagina dedicată Amber: https://amberstudio.com/careers.

Amber a raportat o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane USD) în 2021, o creștere cu 56% comparativ cu anul precedent. Amber are peste 1000 de angajați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco și Los Angeles.

Amber Polonia
Foto: Amber

Sursa: Amber

Urmărește Go4Games.ro pe Google News