Amber, studioul românesc dezvoltator de jocuri video, deschide un nou birou în Montreal

Autor: Cosmin Aionita | 12.11.2020
Amber, studioul românesc dezvoltator de jocuri video, deschide un nou birou în Montreal
Foto: Amber

Amber, unul dintre cele mai importante studiouri independente din România ce dezvoltă jocuri video, continuă să se extindă, deschizând un nou birou în Montreal. Amber Montreal se va concentra pe specializări precum engineering, localizare și Quality Assurance, urmând ca alte discipline să fie acoperite odată ce studioul va crește.

Amber Montreal va fi condus de Gwen Heliou. Gwen are experiență în construirea de echipe diverse și coezive de succes. Ajuns în Montreal în 2001, a petrecut mai bine de 20 de ani atât în roluri de producție, cât și în cele de management, lucrând la jocuri pentru mobile și console. Experiența sa în domeniile Technical Art și VFX a fost esențială în studiouri precum Ubisoft Halifax.

Pentru început, Amber recrutează specialiști pentru 15 poziții full-time și, pentru că această deschidere are loc într-o perioadă dificilă, activitatea studioului se va desfășura în sistem Work from home.

Mihai Pohontu, CEO al Amber, a declarat urmatoarele:

Amber a crescut rapid la nivel internațional în Europa și America de Nord și ne dorim să menținem acest ritm al expansiunii prin deschiderea unui nou studio multidisciplinar de dezvoltare de jocuri în Canada. Montreal este locul perfect pentru noi deoarece este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din America de Nord, în care găsim un amestec bogat de culturi din întreaga lume.

Mihai Pohontu, CEO Amber
Mihai Pohontu, CEO Amber

Tot în 2020 a fost deschis și un studio în Mexic

Lansarea studioului din Montreal vine după ce, în luna februarie a acestui an, Amber a deschis un birou în Guadalajara, Mexic. Serviciile de localizare pe care Amber le va oferi vor completa oferta de servicii de suport și vor aduce plus valoare partenerilor săi. Pe măsură ce studioul din Montreal va crește, vor fi adăugate și alte discipline de dezvoltare suplimentare, care vor extinde capacitățile Amber de a crea pe mai multe fusuri orare, obținând accesul la noi piețe și parteneriate.

Recrutarea pentru noul studio a început deja, iar cei care doresc mai multe detalii le pot găsi pe pagina dedicată Amber: https://amberstudio.com/careers/

Sursa: Amber

Urmărește Go4Games.ro pe Google News