Assassin’s Creed ar putea lua o pauză în 2016

Autor: Cosmin Aionita | 06.01.2016
Assassin's Creed ar putea lua o pauză în 2016

Cam aceasta este perioada când, an de an, încep să circule primele zvonuri despre viitoarele titluri Assassin’s Creed, pe care Ubisoft s-a obişnuit să le lanseze, cu regularitate, de la Assassin’s Creed II (2009) şi până acum. În ultimii ani, toate aceste prime detalii au fost publicate de colegii de la Kotaku, jocuri precum Assassin’s Creed: Unity, Assassin’s Creed: Rogue sau Assassin’s Creed: Syndicate fiind dezvăluite prin intermediul acestei publicaţii.

Acest an nu face excepţie de la regulă, Kotaku fiind din nou primii care publică veşti despre viitorul Assassin’s Creed. Se pare însă că, în 2016, nu vom mai avea parte de un nou joc al seriei principale Assassin’s Creed, Ubisoft luând această decizie în urma feedback-ului nu tocmai bun primit pentru Assassin’s Creed: Unity. Astfel, publisher-ul francez ar dori să acorde mai mult timp de dezvoltare echipei producătoare şi să se asigure că următorul Assassin’s Creed nu va mai avea probleme.

Mai mult, se pare că se urmăreşte o evoluţie majoră a mecanicilor de joc din viitorul titlu al seriei, ce poartă numele de cod Empire şi a cărui acţiune urmează să se desfăşoare în Egiptul antic. Zvonurile vorbesc despre o lărgire a perspectivelor jocului, acesta urmând să beneficieze de pe urma unui mediu de joc mai larg şi a elementelor RPG mult mai accentuate, echipa producătoare urmărind reproducerea unui feeling asemănător cu cel din The Witcher 3. De asemenea, în cazul în care Empire ar urma să se bucure de succes, cei de la Ubisoft ar fi pregătiţi să realizeze o trilogie cu acelaşi erou principal, următoarele două locaţii vizate fiind Roma antică şi Grecia antică.

Assassin's Creed Empire

Aşadar, dacă ar fi să dăm crezare acestor zvonuri, seria principală Assassin’s Creed ar urma să ia o pauză în 2016, apariţia lui Empire fiind planificată abia pentru anul viitor. Totuşi, asta nu înseamnă că nu vom avea parte de Assassin’s Creed în cursul acestui an: mini seria Assassin’s Creed: Chronicles va fi lansată în curând, Assassin’s Creed Chronicles: India fiind aşteptat pe 12 ianuarie 2016, Assassin’s Creed Chronicles: Russia pe 9 februarie 2016 (ambele în format digital, pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC), iar întreaga colecţie Assassin’s Creed Chronicles Trilogy Pack (ce include şi China) tot începând cu 9 februarie 2016 (în format digital şi retail pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC, şi pe 5 aprilie 2016 pentru PlayStation Vita).

Nu în ultimul rând, se pare că, în locul unui nou Assassin’s Creed, în 2016 vom avea parte de Watch Dogs 2, joc a cărui acţiune ar urma să se desfăşoare în San Francisco (primul Watch Dogs a avut loc în Chicago).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News