Atomic Heart: când se lansează „BioShock-ul sovietic”?

Autor: Cosmin Aionita | 14.02.2022
Atomic Heart: când se lansează „BioShock-ul sovietic”?
Foto: Mundfish

Prin intermediul colegilor de la IGN, studioul Mundfish a lansat un nou trailer pentru misteriosul shooter Atomic Heart, confirmând astfel perioada de lansare a jocului. După cum puteți vedea și în secvențele de mai jos, Atomic Heart este așteptat în cursul uneia dintre lunile ce se termină în “ber” din 2022. Astfel, jocul ar urma să fie lansat undeva în perioada septembrie – decembrie 2022. Totuși, niciuna dintre denumirile în engleză ale acestor luni nu are numărul de caractere afișat de Mundfish în acest trailer.

Atomic Heart este descris drept un action RPG, ce combină aventura și secvențele de first person shooter cu o poveste ce se desfășoară într-un univers paralel, în perioada de apogeu a Uniunii Sovietice, unde jucătorii vor intra în pielea unui agent special, trimis de guvernul sovietic într-o misiune de recuperare a unui obiect strict secret.

Atomic Heart nu “se va simți” nici ca un shooter cu elemente de RPG, dar nici ca un RPG cu elemente de shooter. Cei care au văzut jocul la lucru în spatele ușilor închise îl descriu ca fiind asemănător cu BioShock sau Prey, cu un gameplay variat, ce include atât mecanici de shooter, cât și lupte corp la corp.

Jucătorii vor avea ocazia să-și îmbunătățească armele și abilitățile, va exista și loot cules de la inamicii doborâți, dar și un sistem de crafting. Atomic Heart va include și puzzle-uri pe care jucătorii vor fi nevoiti să le rezolve pentru a progresa.

Atomic Heart se dorește a fi una dintre cele mai impresionante implementări ale tehnologiilor de Ray Tracing (RTX) și DLSS (Deep Learning Super Sampling) din familiile moderne de plăci video NVIDIA, aceste funcții urmând să fie folosite pentru redarea reflexiilor, umbrelor și efectului de ambient occlusion.

Atomic Heart este așteptat în perioada septembrie – decembrie 2022, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC. Jocul va fi inclus în serviciul Game Pass.

Sursa: IGN

Urmărește Go4Games.ro pe Google News