Batman: Arkham Knight – comercializarea jocului pentru PC a fost suspendată

Autor: Cosmin Aionita | 25.06.2015
Batman: Arkham Knight – comercializarea jocului pentru PC a fost suspendată

Încă de marţi, ziua lansării lui Batman: Arkham Knight, internetul a fost inundat de tot felul de plângeri legate de versiunea pentru PC a acestui joc.

Fie că a fost vorba despre performanţa dezamăgitoare a acestui joc pe sisteme ce egalau sau depăşeau cerinţele recomandate de producători (schimbate în ultimul moment pentru a reflecta optimizarea chestionabilă pentru plăcile video AMD), fie că au fost scoase în evidenţă efectele grafice ce lipsesc din versiunea pentru PC însă se regăsesc în cele pentru console, putem spune că Batman: Arkham Knight a avut parte de una dintre cele mai nefericite lansări pe PC din ultimul timp.

Se pare că studioul Rocksteady, autorul precedentelor Batman: Arkham Asylum şi Batman: Arkham City nu a avut in producţie decât ediţiile pentru console ale noului Batman: Arkham Knight, portarea jocului pentru PC căzând pe umerii unui alt studio – Iron Galaxy, contractat de publisher-ul Warner Bros. Interactive Entertainment în acest scop. Deşi studioul respectiv are o anumită istorie în domeniul portărilor, ocupându-se în trecut de titluri precum BioShock Infinite, Batman: Arkham Origins, Borderlands: The Handsome Collection sau Killer Instinct: Season 2, cazul lui Arkham Knight este mult mai nefericit, jocul pentru PC fiind in mod clar lansat înainte de a fi finalizat.

Batman Arkham Knight

Tocmai din această cauză publisher-ul Warner Bros. Interactive Entertainment a luat hotărârea de a suspenda comercializarea digitală a versiunii pentru PC a jocului Batman: Arkham Knight până când problemele acesteia vor fi rezolvate. De asemenea, publisher-ul încurajează clienţii care au apucat deja să cumpere jocul să apeleze la opţiunea de rambursare a banilor oferită de Steam (ale cărei reguli le găsiţi aici). De altfel, un alt magazin online important – Green Man Gaming – a anunţat, la rândul său, că va returna banii clienţilor pentru acest joc dacă viitorul update nu va rezolva toate problemele acestuia.

Aşadar, avem parte de primul caz de notorietate în care un publisher major retrage un joc de pe piaţă, după lansarea acestuia, pentru a-i rezolva problemele. Redacţia Go4games se află în posesia versiunii pentru PlayStation 4 a jocului Batman: Arkham Knight şi vă poate confirma că această ediţie a jocului nu se loveşte de niciuna dintre problemele amintite mai devreme, rulând în parametric normali în timpul procesului nostru de testare.

Conform paginii de Steam a jocului, Batman: Arkham Knight urmează să fie lansat şi în versiuni pentru Mac, Linux şi SteamOS în toamna acestui an.

Batman Arkham Knight

Urmărește Go4Games.ro pe Google News