Bethesda renunță la propriul Launcher. Ce se întâmplă cu jocurile disponibile pe această platformă

Autor: Cosmin Aionita | 23.02.2022
Bethesda renunță la propriul Launcher. Ce se întâmplă cu jocurile disponibile pe această platformă
Foto: fallout.bethesda.net

Bethesda, acum parte a diviziei de gaming a celor de la Microsoft, a anunțat că urmează să renunțe la propriul Launcher pentru jocuri de PC, întreaga funcționalitate aferentă acestuia urmând să fie migrată către mult mai popularul Steam. Mai mult, dacă jocurile Bethesda pe care le dețineți sunt deja achiziționate/activate via Steam, acest anunț nu vă afectează cu nimic.

Totuși, cei care dețineți jocuri pentru PC activate prin intermediul Bethesda.net Launcher ar trebui să știți că, începând din prima parte a lunii aprilie 2022, veți putea „migra” tot acest conținut către contul dvs. de Steam. Pe lângă accesul la jocurile propriu-zise, această operațiune va include și tranziția tuturor fondurilor rămase în portofelul virtual Bethesda.net Launcher către echivalentul din Steam, precum și migrarea salvărilor pentru majoritatea jocurilor către noua platformă (la unele, transferul salvărilor va trebui să fie realizat manual).

Anumite jocuri vor necesita în continuare un cont Bethesda.net pentru autentificare, chiar și după migrarea acestora către Steam. Conturile Bethesda.net vor continua să fie folosite și pentru viitoarele titluri ale acestui publisher.

După cum aminteam, în aprilie 2022 va fi posibil procesul de migrare a conținutului de pe Bethesda.net Launcher către Steam, instrucțiuni detaliate în acest sens urmând să fie publicate în viitorul apropiat. Până în luna mai 2022, utilizatorii de Bethesda.net Launcher vor putea continua să acceseze serviciul și jocurile atașate, însă Bethesda sugerează să demarați procesul de migrare către Steam cât mai rapid posibil, imediat ce aceasta va fi disponibil.

Din mai 2022, Bethesda.net Launcher va înceta să funcționeze. Nu veți pierde accesul la întreaga bibliotecă de titluri pe care le dețineți prin intermediul acestui serviciu, ci doar la posibilitatea de le descărca și rula cu ajutorul acestui launcher.

Pe lângă jocurile propriu-zise, fondurile din wallet și salvări, și alte elemente precum pachetele de conținut suplimentar deținute (DLC-uri), fondurile in-game pentru anumite titluri online sau skin-urile deblocate vor face tranziția către Steam, prin intermediul procesului de migrare.

Conform explicațiilor oferite de Bethesda, migrarea conținutului de pe Bethesda.net Launcher va fi posibilă doar către platforma Steam, pe PC, și nu va exista posibilitatea de a echivala jocurile deținute cu versiunile lor de pe alte platforme precum PlayStation sau Xbox.

Sursa: Bethesda.net

Urmărește Go4Games.ro pe Google News