BloodRayne revine: drepturile asupra seriei au fost achiziționate de o nouă companie

Autor: Cosmin Aionita | 16.06.2020
BloodRayne revine: drepturile asupra seriei au fost achiziționate de o nouă companie

Tânara companie Ziggurat Interactive a anunțat achiziționarea drepturilor de proprietate intelectuală asupra mai multor licențe de jocuri video deținute până acum de Majesco Interactive. Printre acestea și cele pentru BloodRayne, care revine astfel sub umbrela unui nou publisher. Pe lângă BloodRayne, Ziggurat Interactive și-a însușit și drepturile pentru Advent Rising, Raze’s Hell și Flip’s Twisted World.

Noul posesor al licenței BloodRayne a anunțat că lucrează deja cu Terminal Reality, studioul din spatele titlurilor originale ale seriei (dar și al mai recentului Ghostbusters: The Video Game), pentru a aduce update-uri versiunilor de PC ale acestor jocuri, cum ar fi compatibilitatea cu sistemele de operare moderne și alte îmbunătățiri. Pe lângă relansarea acestor titluri clasice, Ziggurat Interactive plănuiește și extinderea universului BloodRayne cu jocuri noi.

Wade Rosen, președintele celor de la Ziggurat Interactive, a declarat următoarele:

BloodRayne este o franciză foarte iubită, cu o comunitate numeroasă de fani și apreciem faptul că vom avea ocazia să fim adminstratorii acestei serii fantastice. Jucătorii de pe tot globul își aduc aminte cu plăcere de titluri precum BloodRayne sau Advent Rising și luăm în serios oportunitatea pe care o avem nu doar de aduce aceste jocuri către categorii noi de public, ci și de a extinde aceste universuri.

De asemenea, Mark Randel, președintele studioului Terminal Reality, a adăugat:

Suntem foarte încântați să avem ocazia de a revizita una dintre seriile noastre favorite de jocuri și de a o face disponibilă pentru un public nou.

BloodRayne are o istorie bogată, însă nu prea recentă

BloodRayne revine, primul joc al seriei, fiind lansat în 2002 pentru PlayStation 2 și, mai apoi, pentru Xbox, Nintendo GameCube și PC. În timp ce titlurile inițiale ale seriei erau jocuri de acțiune 3D, cel mai recent joc – BloodRayne: Betrayal (2011) – a fost un platformer 2D cu grafica realizată în stilul desenelor animate.

BloodRayne a mai făcut subiectul unei serii de reviste de benzi desenate, precum și al filmului omonim, regizat de Uwe Boll, cu Kristanna Loken, Michael Madsen, Michelle Rodriguez și Ben Kingsley în rolurile principale.

Sursa: Darkside of Gaming

Urmărește Go4Games.ro pe Google News