Bossgard, un nou joc românesc se pregăteşte de lansare

Autor: Cosmin Aionita | 10.04.2019
Bossgard, un nou joc românesc se pregăteşte de lansare

Sand Sailor Studio, echipa românească responsabilă şi pentru Black The Fall – unul dintre cele mai apreciate jocuri indie apărute în 2017 – se pregăteşte de lansarea unui nou titlu. În timp ce Black The Fall a fost un platformer atmosferic, ce combina progresia caracteristică jocurilor precum Limbo sau Little Nightmares cu elemente inspirate din trecutul comunist al ţării noastre, noul Bossgard propune o reţetă complet diferită.

Bossgard este un titlu multiplayer în care jucătorii pot controla atât o echipă formată din cinci vikingi, cât şi boss-ul împotriva căruia aceştia luptă. Abordată fie online, fie în multiplayer local, producătorii promit că experienţa de joc din Bossgard va fi foarte distractivă, indiferent de tabăra aleasă. Şi asta pentru că Bossgard nu se ia prea mult în serios: boşii sunt realizaţi într-o manieră umoristică (v-aţi imaginat vreodată cum ar fi să înfruntaţi o felie de pâine supradimensionată), iar vikingii mai devreme amintiţi nu respectă deloc realitatea istorică, cei de la Sand Sailor Studio promiţând mai multe tipuri de astfel de războinici: vikingi de diferite naţionalităţi, fiecare cu propriile abilităţi speciale, pe care jucătorii îi vor putea controla în luptă.

Mai mult, în cazul în care nu dispuneţi de toţi cei şase jucători necesari pentru o partidă de Bossgard (boss + 5 vikingi), nu disperaţi: jocul va oferi suport pentru boţi, locurile vacante urmând a fi luate de AI. De asemenea, regulile fiecărui meci vor putea fi personalizate în detaliu, producătorii promiţând şi că Bossgard nu va include loot box-uri, microtranzacţii, DLC plătit sau alte mecanici de tip Pay-to-win.

Bossgard îşi va face apariţia pe 18 aprilie 2019, în versiune Early Access pentru PC, prin intermediul Steam. Precedentul joc al celor de la Sand Sailor Studio – Black The Fall – este disponibil în ediţii pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch şi PC.

BossgardBossgard

BossgardBossgard

BossgardBossgard

BossgardBossgard

BossgardBossgard

BossgardBossgard

BossgardBossgard

BossgardBossgard

Urmărește Go4Games.ro pe Google News