Bucharest Gaming Week se desfășoară pe tot parcursul acestei săptămâni, iar accesul online este gratuit

Autor: Cosmin Aionita | 17.11.2020
Bucharest Gaming Week se desfășoară pe tot parcursul acestei săptămâni, iar accesul online este gratuit
Foto: Bucharest Gaming Week

A patra ediție a Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment dedicat industriei de gaming de la noi din țară, a început, desfășurându-se de această dată exclusiv online, pe www.bucharestgamingweek.ro, iar accesul la platformă este gratuit. Pe parcursul acestei săptămâni, pasionații de gaming din România vor putea participa la discuții interesante despre impactul jocurilor video în societate și, în weekend, se vor putea întâlni cu creatorii de conținut preferați, alături de care vor putea încerca cele mai populare jocuri, sau vor putea descoperi titlurile create de dezvoltatorii români. Bucharest Gaming Week se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni, până pe 22 noiembrie 2020, culminând cu evenimentul central din weekend-ul 21-22 noiembrie.

De-a lungul saptămânii, Bucharest Gaming Week propune o serie de discuții despre teme actuale, sensibile, foarte puțin dezbătute în societate: ce reprezintă o relație sănătoasă între copii și jocurile video sau care sunt pașii de urmat pentru ca femeile să aibă acces egal în a se afirma în cadrul unor industrii tehnice precum cea dezvoltatoare de jocuri video.

Reprezentanții Franței, invitați speciali

Marți, 17 noiembrie, de la ora 18:00, are loc webinar-ul “Franța, patria gamerilor?”, prezentat de către Institutul Francez din România în cadrul Noiembrie Digital. Panel-ul este dedicat promovării expertizei franceze de învățământ superior în domeniul jocurilor video. Această expertiză poate fi o sursă de inspirație pentru crearea unui curriculum școlar local, capabil să ofere o bază pentru tinerii ce vor să urmeze o carieră în industria de game develoment din România. La discuție vor lua parte specialiști din industria de gaming franceză: Laurent Michaud (director de dezvoltare Icônes Creative Schools network), Boris Bergerot (președinte Stakrn group), Benjamin Rolland (CEO BiggerInside) și Willy Lafran (co–fondator Freya Games). Discuția va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Institutului Francez.

Despre jocurile video în România

Joi, 19 noiembrie, va avea loc dezbaterea “Utilizarea jocurilor video în România”, ce își dorește să ofere mai mult context lansării recente a celui mai detaliat studiu realizat vreodată despre relația românilor cu jocurile video. Studiul, realizat de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor Români de Jocuri Video), relevă că 7,9 milioane de români joacă jocuri video pe smartphone-uri, PC-uri, console sau tablete și dezvăluie, printre multe altele, care sunt cele mai populare platforme pe care românii se joacă, de unde își achiziționează jocurile, unde și de ce se joacă. La discuție vor participa Matei Psatta, specialist social media și co-fondator al TPS Engage, Tudor Rohozneanu de la Vodafone Romania, Cosmin Baba, creative director la V8 interactive, și Ana-Maria Ghiurcă, Online Marketing Manager la BCR. Discuția va fi moderată de Cătălin Butnariu, președinte RGDA și va avea loc la ora 17:00 pe pagina de Facebook a RGDA și a Bucharest Gaming Week.

Femeile în industria jocurilor video

Tot joi, începând cu ora 18:00, Amber, unul dintre cele mai mari studiouri dezvoltatoare de jocuri video din Romănia, inițiază o discuție despre rolul femeilor în industria de gaming și cum pot fi combătute prejudecățile privind accesul acestora la cariere în domeniile tehnice. Panel-ul “Women in Gaming” le va avea invitate pe Luiza Banyai, Head of People Operations la Amber,  Baabuska aka Ioana Sima, creatoare de conținut de gaming pe Twitch, Andreea Per, director executiv RGDA, Gabriela Gherman, Head of Business Intelligence la Amber, iar discuția va fi moderată de Irina Simion, creatoare de conținut de gaming. Panel-ul va putea fi urmărit pe paginile de Facebook ale Amber și Bucharest Gaming Week, iar cei ce nu reușesc să participe live vor putea urmări înregistrarea la booth-ul virtual al Amber din timpul weekend-ului.

Copiii și jocurile video

Panel-ul “Relația copiilor cu jocurile video”, condus de psihologul Yolanda Crețescu, îi invită pe părinți la o dezbatere sinceră despre ce înseamnă o relație sănătoasă între cei mici și jocuri, cum pot sistemele de control parental dezvoltate de industria de jocuri video dar și discuțiile deschise și oneste cu copiii să contribuie la o bună și echilibrată dezvoltare a acestora. Discuția este un preambul al campaniei ‘’Despre Jocuri’’, o acțiune de responsabilizare socială organizată de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor români de Jocuri Video) dedicată părinților. Discuția va putea fi urmărită pe paginile de Facebook ale Bucharest Gaming Week și RGDA, vineri, 20 noiembrie, de la ora 19:30.

În timpul evenimentului central al Bucharest Gaming Week, gamerii vor putea să interacționeze online cu cei mai populari streameri din România, vor descoperi proiectele la care lucrează studiourile de game development locale și internaționale, vor participa la numeroasele competiții organizate de parteneri și vor urmări cele mai tari turnee de eSports.

În cadrul evenimentului central, participanții vor putea descoperi, pe lângă booth-urile partenerilor, trei scene: Main Stage, eSports Stage și New Games Stage, unde vor avea loc competiții de eSports, turnee organizate de cei mai iubiți creatori de conținut și multe alte activități.

Sursa: Bucharest Gaming Week

Urmărește Go4Games.ro pe Google News