Bucharest Gaming Week – public numeros la prima ediţie

Autor: Cosmin Aionita | 30.01.2018
Bucharest Gaming Week - public numeros la prima ediţie

Bucharest Gaming Week a strâns la prima ediţie peste 10 000 vizitatori, fie pasionaţi de eSports, gameri dedicaţi sau oameni din industria de game development din România, majoritatea participanţilor fiind prezenţi la evenimentul principal de la Romexpo, din weekend-ul 27-28 ianuarie. Vizitatorii au participat la numeroase activităţi care s-au desfăşurat la standurile expozanţilor, unde au avut loc peste 50 de competiţii şi tombole, iar fanii de toate vârstele s-au adunat pentru a se întâlni cu creatorii de conţinut, jucătorii profesionişti şi youtuberii preferaţi.

Evenimentul central a avut loc la Romexpo, unde atracţiile principale au fost finalele eSports ESL Southeast Europe Championship şi finala celui de-al treilea sezon al Turneului Naţional de League of Legends. Echipele câştigătoare au fost BPro (Bulgaria) la turneul de Counter Strike: Global Offensive, Nexus Gaming (România) la League of Legends şi jucătorul Georgios “Likeabawse” Papadimitrakopoulos (Grecia) la turneul de Hearthstone. Cel de-al treilea sezon al Turneului Naţional de League of Legends a fost câştigat de echipa românească RedFear. Premiile totale ale acestor competiţii au depăşit 16 000 €.

Pe parcursul Bucharest Gaming Week, vizitatorii au participat la activităţi diverse: un workshop de game design dedicat liceenilor, o expoziţie de concept art cu creaţii din jocurile realizate în România, un panel cu reprezentanţi ai industriei de game development din ţară şi un game jam de 48 de ore care s-a concretizat cu un număr de 15 jocuri digitale şi non-digitale realizate în timp record.

Printre momentele de top ale evenimentului central de la Romexpo s-au numărat prezenţa Armatei României, turneele de PlayerUnknown’s Battlegrounds, Clash Royale şi jocuri VR, dar şi prezenţa studiourilor româneşti de game development, în cadrul standului RGDA.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News