Bucharest Global Game Jam 2018 în cadrul Bucharest Gaming Week

Autor: Cosmin Aionita | 11.01.2018
Bucharest Global Game Jam 2018 în cadrul Bucharest Gaming Week

Global Game Jam, cel mai mare game jam din lume, revine la Bucureşti. Evenimentul va avea loc în cadrul Bucharest Gaming Week, în perioada 26-28 ianuarie 2018, la Arcub Gabroveni şi este organizat de către echipa Bucharest Global Game Jam împreună cu RGDA (Asociaţia dezvoltatorilor de jocuri din România).

Pornind de la o temă centrală, participanţii lucrează concomitent cu dezvoltatori din întreaga lume pentru a crea un joc pe parcursul weekend-ului. Chiar dacă participanţii nu au mai realizat un joc până acum, Bucharest Global Game Jam este o oportunitate perfectă, mai ales în condiţiile în care evenimentul nu este o competiţie, ci încurajează cooperarea.

În cadrul evenimentului se pot crea atât jocuri digitale cât şi non-digitale. Evenimentul este de tipul BYOD (Bring Your Own Device) pentru dezvoltatorii de jocuri digitale, participanţii fiind nevoiţi să vină cu propriile dispozitive.

În ediţiile anterioare s-au realizat jocuri single player, multiplayer, card games şi board games, diversitatea de teme si platforme fiind încurajată. Multe dintre prototipurile de joc realizate aici au devenit jocuri pe deplin funcţionale. Toate proiectele sunt protejate prin licenţa Creative Commons.

Bucharest Global Game Jam începe la ora 15:00 vineri, 26 ianuarie şi se încheie la ora 18:00 duminică, 28 ianuarie. Tema va fi dezvăluită vineri, la ora 18:00, iar până atunci participanţii vor putea lua parte la diferite discuţii si panel-uri. Organizatorii vor asigura condiţiile necesare pentru dezvoltarea jocurilor. Înscrierea este gratuită, iar oricine are peste 18 ani poate participa (mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială a evenimentului).

De 10 ani de zile, Global Game Jam este cel mai mare eveniment de creare a unui joc într-un weekend, din lume. Până acum, la ediţia din 2018 sunt peste 560 de locaţii înscrise în 107 ţări unde peste 13500 de persoane vor crea un joc.

Bucharest Global Game Jam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News