Call of Duty şi războaiele romane

Autor: Cosmin Aionita | 07.07.2016
Call of Duty şi războaiele romane

În ultimii ani, seria Call of Duty a luat-o într-o direcţie futuristă, începută prin Call of Duty: Black Ops 2, continuată în Call of Duty: Advanced Warfare şi Call of Duty: Black Ops 3 şi dusă la extrem de viitorul Call of Duty: Infinite Warfare. Totuşi, actualele titluri Call of Duty puteau arăta complet diferit dacă, acum opt ani, în birourile celor de la Activision, erau luate alte decizii.

În 2008, Activision a organizat un soi de preselecţie internă, studiourile companiei fiind invitate să prezinte idei şi concepte de joc pentru eventualele titluri viitoare ale seriei Call of Duty. Studioul Vicarious Visions (care se ocupă din 2010 de jocurile seriei Skylanders) a venit cu o propunere cel puţin interesantă – Call of Duty: Roman Wars.

Acţiunea urma să aiba loc în vremurile de aur ale Imperiului Roman, jucătorii urmând să interpreteze diferiţi membri ai Legiunii a X-a (Equestris) din armata romană, condusă chiar de către Iulius Cezar. Conceptul a prins în prima fază, o versiune demonstrativă rudimentară fiind prezentată lui Bobby Kotick, CEO-ul Activision. Până la urmă, ideea a fost abandonată, Activision optând pentru direcţia futuristică în care s-a îndreptat seria mai apoi.

Secvenţele pe care le puteţi urmări în clipul de mai jos au fost capturate din Roman Wars, o versiunea un pic mai avansată a jocului, recreată de foşti membri ai echipei de la Vicarious Visions atunci când aceştia au părăsit tabăra Activision şi prezentată celor de la Ubisoft.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News