Când va fi lansat GTA VI pe PC? Ce ne spune istoria Rockstar Games

Autor: Cosmin Aionita | 06.12.2023
Când va fi lansat GTA VI pe PC? Ce ne spune istoria Rockstar Games
Foto: Rockstar Games

Anunțul lui Grand Theft Auto VI a fost probabil cel mai fierbinte subiect al zilei de ieri, primul trailer oficial al jocului înregistrând peste 100 de milioane de vizualizări în numai o zi. Cu toate acestea, nu toți jucătorii sunt entuziasmați de viitorul titlu al celor de la Rockstar Games. Mai exact, producătorii au anunțat GTA VI pentru consolele PlayStation 5 și Xbox Series X|S, omițând, și de această dată, utilizatorii de PC.

O istorie de prioritizare a consolelor

De ce “și de această dată”? Pentru că, în istoria sa, Rockstar Games și-a făcut un obicei din a-și lansa mai întâi jocurile pe console, versiunile de PC fiind publicate mai târziu. Spre exemplu, s-a întâmplat cu toate jocurile seriei principale Grand Theft Auto, începând de la GTA III: în era PlayStation 2, jucătorii de pe PC au fost nevoiți să aștepte aceste jocuri cu aproximativ jumătate de an în plus față de posesorii de console PS2.

Mai târziu, în timp ce utilizatorii de console PlayStation 3 și Xbox 360 au primit Grand Theft Auto IV în primăvara lui 2008, gamerii de pe PC au fost nevoiți să aștepte până în luna decembrie a acelui an.

În cazul lui Grand Theft Auto V, lucrurile au stat și mai rău pentru jucătorii de pe PC: jocul a fost lansat în septembrie 2013 pentru PlayStation 3 și Xbox 360, în toamna lui 2014 pentru PlayStation 4 și Xbox One și abia în aprilie 2015 pentru PC.

Ba chiar și în cazul lui Red Dead Redemption 2, cel mai recent titlu major lansat de Rockstar Games, a existat o pauză de peste un an între lansarea jocului pentru console (octombrie 2018) și apariția sa pentru PC (noiembrie 2019).

Vestea buna este că, totuși, Rockstar Games își lansează jocurile și pentru PC, niciunul dintre titlurile principale ale seriei Grand Theft Auto nelipsind de pe această platformă.

Când ar putea sosi GTA VI pe PC

Luând în considerare toate aceste informații, putem estima că, dacă Rockstar Games se ține de cuvânt și lansează GTA VI în 2025 pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S, vom primi și o versiune de PC undeva în 2026. Sau poate un an mai târziu, pentru a se sincroniza cu o eventuală relansare a jocului pentru succesorii next-gen ai familiilor de console PlayStation și Xbox.

Până la un anunț oficial în acest sens, momentan știm doar că Grand Theft Auto VI urmează sa fie lansat în 2025 pentru PlayStation 5 și Xbox Series X|S.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News