Ce ne jucăm în 2021? Iată ce jocuri vor fi lansate în cursul acestui an

Autor: Cosmin Aionita | 19.01.2021
Ce ne jucăm în 2021? Iată ce jocuri vor fi lansate în cursul acestui an

2021 nu a debutat sub cele mai bune auspicii, pandemia globală de COVID-19 afectând, în continuare, majoritatea domeniilor de activitate, inclusiv industria dedicată jocurilor video. Chiar și în aceste condiții, având în vedere că numeroase țări se află în lockdown în continuare, jocurile video au devenit unul dintre principalele moduri de a petrece timpul liber. Așadar, în ciuda greutăților și a unor amânări, divertismentul digital merge mai departe: iată ce jocuri importante vor fi lansate pe parcursul lui 2021.

Trebuie menționat din start faptul că aceste jocuri amintite în continuare nu sunt nici pe departe singurele ce urmează să-și facă apariția în 2021, reprezentând doar o selecție a titlurilor mai cunoscute ale căror lansări sunt programate în următoarele 12 luni. De altfel, în cadrul listei de jocuri de mai jos am inclus doar titluri confirmate pentru 2021, fie cu date de lansare exacte, fie cu ferestre de apariție confirmate de către producători.

Ianuarie

Avem parte de o lună ianuarie parcă ceva mai liniștită decât în anii precedenți, primul joc cu adevărat “mare” al anului fiind Hitman 3, așteptat pe 20 ianuarie 2021, în versiuni pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Google Stadia și PC. Până atunci însă, vă puteți distra și cu Scott Pilgrim vs. the World – Complete Edition, reeditarea unui beat’em up popular din epoca PlayStation 3 / Xbox 360, deja disponibilă pentru PS4, Xbox One și PC.

Pasionații de curse, de data aceasta cu motociclete, se vor putea bucura de ediția next-gen a jocului Ride 4 începând cu 21 ianuarie 2021, pe PlayStation 5 și Xbox Series X|S (jocul este deja disponibil pe vechea generație de console și PC). Iar luna va fi “închisă” cu un titlu promițător dedicat fanilor horror: The Medium, de la Bloober Team, ce urmează să-și facă apariția pe 28 ianuarie 2021 pentru PC și Xbox Series X|S.

Februarie

A doua luna a anului 2021 ar trebui să fie ceva mai bogată în jocuri, “ostilitățile” urmând să fie pornite de action RPG-ul Werewolf: The Apocalypse – Earthblood, așteptat pe 4 februarie 2021 pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S și PC. Nioh 2, unul dintre cele mai apreciate jocuri ale anului trecut, va fi relansat în ediție Complete Edition pentru PlayStation 5 și PC pe 5 februarie 2021.

Little Nightmares II promite să continue aventurile din primul titlu al seriei, cu o combinație de platforming, puzzle-uri și atmosferă macabră, jocul urmând să fie disponibil începând cu 11 februarie 2021 pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch și PC. Posesorii de console PlayStation 5 ce beneficiază și de un abonament PlayStation Plus vor primi, în februarie, noul Destruction AllStars drept joc gratuit, inclus în acest serviciu.

Luna februarie se anunță bogată mai ales pentru posesorii de console Nintendo Switch, două titluri exclusive urmând să-și facă apariția pentru această consolă: Super Mario World + Bowser’s Fury (12 februarie 2021) și Ghosts ‘n Gobblins: Resurrection (25 februarie 2021). În fine, luna va fi completată de Persona 5 Strikers, un spin-off al seriei dedicate pasionaților de JRPG-uri, ce urmează să-și facă apariția pentru PlayStation 4, Nintendo Switch și PC (Steam) pe 23 februarie 2021.

Martie

Cel mai important titlu confirmat pentru luna martie a acestui an ar trebui să fie Prince of Persia: The Sands of Time Remake, de la Ubisoft, remake-ul clasicului joc action/adventure urmând să fie lansat pe 18 martie 2021, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One și PC. O zi mai târziu, pe 19 martie 2021, posesorii de PlayStation 5 vor primi una dintre primele exclusivități mari ale anului: Returnal, de la studioul Housemarque.

Electronic Arts și Hazelight Studios, echipa din spatele apreciatului A Way Out, vor lansa aventura co-op It Takes Two pentru PlayStation 4, Xbox One și PC pe 26 martie 2021. Tot în aceeași zi, Nintendo Switch își va primi propriul titlu al seriei Monster Hunter – Monster Hunter Rise. Tot în martie ar trebui să-și facă apariția și încântătorul Kena: Bridge of Spirits pentru PlayStation 4, PlayStation 5 și PC.

Aprilie – Mai – Iunie

Odată cu intrarea in cel de-al doilea trimestru al anului 2021, nu mai avem parte de atât de multe jocuri cu date de lansare exacte. Totuși, aprilie va debuta în forță cu Outriders, un shooter cu componentă co-op dezvoltat de People Can Fly (Bulletstorm, Painkiller), programat pentru 1 aprilie 2021, în versiuni de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S și PC. Pasionații de jocuri de strategie în stilul celor din seria Civilization se vor putea bucura de Humankind, de la Amplitude Studio și SEGA, așteptat pe 22 aprilie 2021, în versiuni pentru PC, Mac și Google Stadia.

Cea mai importantă lansare de joc din mai ar trebui să fie Deathloop, noul shooter “blocat în timp” de la Arkane Studios, ce urmează să-și facă apariția pe 21 mai 2021, în versiuni pentru PlayStation 5 și PC. Tabloul lunii mai va fi completat de ineditul Hood: Outlaws & Legends, un titlu multiplayer in care jucătorii se vor înfrunta în echipe formate din diferite personaje istorice, așteptat pe 10 mai 2021, în ediții pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S și PC.

Și pentru luna iunie avem parte de o confirmare importantă: Back 4 Blood, continuatorul spiritual al seriei Left 4 Dead, realizat tot de Turtle Rock Studios și publicat de Warner Bros. Interactive Entertainment pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S și PC.

Restul anului 2021

Anul 2021 ar trebui să găzduiască lansările multor altor jocuri, ce nu au încă date de lansare stabilite. Dintre cele mai puțin cunoscute, însă ce par foarte promițătoare putem enumera: F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch (pentru PS4, PS5 și PC), Ghostwire: Tokyo (pentru PS5 și PC), Stray (un simulator futurist de… pisică, pentru PS5 și PC), Oddworld: Soulstorm (PS5, PS4, PC), Psychonauts 2 (PS4, Xbox One, PC) și adventure-ul Syberia: The World Before (PC).

Fanii shooterelor retro ar trebui să stea cu ochii pe Wrath: Aeon of Ruin (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC) și Graven (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PC), ambele de la 3D Realms, în timp ce pasionații de fighting games ar trebui să aibă parte de Guilty Gear Strive (PS4, PS5, PC) și The King of Fighters XV (fără platforme confirmate, în acest moment).

Din rândurile titlurilor foarte așteptate ce nu trebuie omise fac parte Halo Infinite (Xbox One, Xbox Series X|S și PC, așteptat în toamna lui 2021), Far Cry 6 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC), Gotham Knights (ce va adapta gameplay-ul caracteristic seriei Batman Arkham pentru co-op online, pe PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC) și Mass Effect: Legendary Edition (remasterizarea trilogiei inițiale Mass Effect pentru PlayStation 4, Xbox One și PC).

În ciuda amânărilor succesive, în 2021 ar trebui să vedem la lucru Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC), de la Hardsuit Labs și Paradox Interactive. Fanii horror vor avea parte, de asemenea, de câteva jocuri de neratat în 2021, precum Resident Evil Village (PS5, Xbox Series X|S, PC) de la Capcom sau The Dark Pictures Anthology: House of Ashes (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC) de la Supermassive Games și Bandai Namco Entertainment.

În privința exclusivităților pentru PlayStation 5, 2021 se anunță extrem de generos cu astfel de jocuri: posesorii de PS5 ar trebui să primească Ratchet & Clank: Rift Apart de la Insomniac Games, Gran Turismo 7 de la Polyphony Digital, Horizon: Forbidden West (va fi disponibil și pentru PS4) de la Guerrilla Games, dar și un nou titlu al serie God of War (Ragnarok?) de la Santa Monica Studio. Totuși, având în vedere calendarul destul de aglomerat al jocurilor pentru PS5 și lipsa de disponibilitate a consolei de pe piață, mai mult ca sigur că unele dintre aceste titluri – printre care God of War Ragnarok, cel mai probabil – vor fi amânate.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News