Cele mai noi jocuri din România și Europa de Est vor fi prezentate la Dev.Play 2021

Autor: Cosmin Aionita | 24.08.2021
Cele mai noi jocuri din România și Europa de Est vor fi prezentate la Dev.Play 2021
Foto: RGDA

Dev.Play, conferința dezvoltatorilor de jocuri video din regiune, aduce în premieră un concept nou pentru ediția din 2021: un maraton de streaming de jocuri video independente dezvoltate în România și Europa de Est. Dev. Play va avea loc online, în perioada 25-26 octombrie 2021, pe www.dev-play.ro și este dedicată dezvoltatorilor de jocuri, investitorilor, publisherilor și profesioniștilor interesați de industria dezvoltatoare a jocurilor video.

Festival de streaming dedicat jocurilor independente

Pe 26 octombrie, Dev.Play va organiza un festival de streaming de jocuri video indie: un maraton de 10 ore în cadrul căruia pasionații de jocuri video și dezvoltatorii la început de drum vor putea urmări trailere și secvențe de gameplay din 20 de jocuri independente dezvoltate în perioada 2020-2021.

Pentru includerea în festival, pot aplica studiouri indie din România și Europa de Est, fiind eligibile doar jocurile nepublicate sau jocurile lansate după octombrie 2020. Show-ul va fi prezentat de unii din cei mai cunoscuți creatori de conținut de gaming din România și va putea fi urmărit în întreaga lume live pe canalele de streaming ale acestora și pe platforma Dev.Play. Dezvoltatorii de jocuri se pot înscrie la festival, completând formularul de aici. Participarea publicului la festival este gratuită.

Dezvoltatorii români nu vor lipsi

Ediția din acest an a Dev.Play este dedicată dezvoltatorilor independenți de jocuri video. În prima zi, cea dedicată discuțiilor, mai mulți dezvoltatori de jocuri video indie români și străini vor vorbi despre poveștile lor de succes: Johannes Roth de la Mimimi Games (dezvoltatorii din spatele cunoscutelor jocuri Desperados și Shadow Tactics) va vorbi despre cum i-au ajutat granturile oferite de statul federal german pentru industria de jocuri video să facă un pas important și să își publice singuri următorul joc.

Liviu Boar (Stuck in Attic) va povesti despre experiența incredibilă pe care o trăiește, studioul său derulând cea mai de succes campanie pe Kickstarter realizată vreodată de un studio de jocuri video românesc. Noul joc al studioului, Near Mage, a fost finanțat în mai puțin de 24 de ore și astăzi are atrași deja aproape 90000 de dolari, cu două săptămâni până la sfârșitul campaniei.

George Lemnaru de la Green Horse Games vine la Dev.Play să treacă prin povestea studioului său de la fondarea din 2013, cu ajutorul unui angel investor, și până în decembrie 2020, când a vândut majoritatea acțiunilor către cunoscutul publisher britanic Miniclip cu o sumă record în industria locală.

Alte nume importante din industria dezvoltatoare de jocuri video locale și internaționale vor urca pe scena virtuală a Dev.Play iar numele lor vor fi anunțate în săptămânile care urmează.

Cătălin Butnariu, fondatorul Dev.Play și președintele RGDA, a declarat:

Și în acest an, Dev.Play continuă să găsească noi modalități prin care să-și întărească poziția de promotor al jocurilor video românești și din regiune în întreaga lume. Prin maratonul de streaming de jocuri video vom oferi posibilitatea studiourilor locale sa ajungă cu jocurile lor la publicul din România, având în vedere că vom avea lângă noi cei mai cunoscuți streameri de gaming din țară. Vom promova de asemenea jocurile din regiune si pe platforma Steam, ca si anul trecut, la nivel global. Este cât se poate de important ca proiectele studiourilor independente să fie susținute, doar așa ele pot deveni competitive pe piața globală.

Prețuri reduse pe Steam

La fel ca si anul trecut, Dev.Play oferă o mare vizibilitate pentru jocurile românești și est-europene pe platforma Steam. În săptămâna evenimentului, mai multe jocuri video dezvoltate în România și în țările vecine vor fi promovate pe prima pagină a platformei Steam milioanelor de utilizatori din întreaga lume. Acestea vor fi jocuri care sunt deja populare pe Steam și vor fi disponibile cu reduceri considerabile în această perioadă sau jocuri care urmează să fie lansate. Jocurile românești și est-europene vor beneficia de reduceri de până la 80%.

Dev.Play 2021 va continua să includă elemente deja tradiționale, precum business matchmaking, o expoziție virtuală, oportunități de pitching pentru dezvoltatorii de jocuri video și multe altele.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Dev.Play. Accesul la eveniment se poate face prin Content Pass, care este în premieră gratuit. Oricine e interesat de domeniul și dorește să asculte live-talk-urile de la conferință o poate face înregistrându-se gratuit cu un content pass. Lista celorlalte abonamente dedicate dezvoltatorilor poate fi consultată pe site.

Sursa: RGDA

Urmărește Go4Games.ro pe Google News