Chernobylite – versiunea Early Access va fi lansată foarte curând

Autor: Cosmin Aionita | 18.09.2019
Chernobylite – versiunea Early Access va fi lansată foarte curând

Studioul The Farm 51 a anunţat că survival-ul Chernobylite, ce va permite jucătorilor să exploreze centrala nucleară de la Cernobîl şi împrejurimile acesteia, va debuta, în regim Early Access, chiar de luna viitoare. Astfel, versiunea Early Access a Chernobylite va fi disponibilă, prin Steam, începând cu 16 octombrie 2019, şi va oferi peste opt ore din povestea jocului.

Jucătorii vor avea posibilitatea de a explora locaţii precum centrala propriu-zisă, grădiniţa Kopachi, misteriosul Eye of Moscow, dar şi porţiuni ale oraşului abandonat Pripiat. În plus, toţi utilizatorii ediţiei Early Access vor avea acces gratuit la toate update-urile ulterioare pe care jocul le va primi de-a lungul timpului. Chernobylite va rămâne în faza Early Access până în a doua jumătate a anului viitor, când este plănuită lansarea versiunii finale a jocului.

Chernobylite spune povestea unui fizician, fost lucrător în cadrul centralei nucleare de la Cernobîl, care şi-a pierdut iubita în catastrofa apărută atunci când nucleul topit al reactorului cu numărul 4 s-a amestecat cu alte substanţe chimice pentru a da naştere unui material radioactiv care nu a mai existat nicăieri şi niciodată în lume.

Marcat pe viaţă de această pierdere, trei decenii mai târziu, eroul din Chernobylite hotărăşte să se întoarcă în zona de alienaţie din jurul fostei centrale nucleare de la Cernobîl pentru a investiga în detaliu dispariţia persoanei iubite. Evident, nimic nu este ceea ce pare, iar întâlnirile cu ceilalţi stalkeri (da, fix aşa sunt numiţi de către producători), confruntările cu creaturile paranormale ivite din altă dimensiune sau sistemul de crafting bazat pe cunoştinţele de fizică şi chimie ale protagonistului sunt doar câteva dintre elementele importante ce vor marca povestea neliniară din Chernobylite.

Pentru a crea o experienţă cât mai credibilă, membrii echipei producătoare au călătorit până în Ucraina, şi au scanat tridimensional numeroase porţiuni de teren şi clădiri din zona de alienaţie de la Cernobîl prin intermediul propriei tehnologii Reality 51, acestea urmând să fie recreate fidel în joc cu ajutorul motorului grafic Unreal Engine 4.

Chernobylite va fi disponibil, în versiune Early Access pentru Steam, începând cu 16 octombrie 2019. Ediţia finală a jocului este aşteptată în a doua jumătate a anului 2020. Versiuni pentru console ale jocului sunt de asemenea plănuite.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News