Compania Kalashnikov, acuzată de furt de dezvoltatorul unui joc video

Autor: Adrian Popa | 10.12.2021
Compania Kalashnikov, acuzată de furt de dezvoltatorul unui joc video
Foto: Shutterstock

Cunoscutul producător rus de arme Kalashnikov Concern este acuzat de dezvoltatorul unui joc video că i-a furat designul unui shotgun.

Marcellino Sauceda, CEO-ul Ward B, studioul indie care dezvoltă jocul Oceanic, a declarat că un partaner de afaceri al companiei din Rusia a cerut permisiunea pentru folosirea designului armei Mastodon. Cele două părți nu au bătut, în final, palma.

Sauceda spune că acest lucru nu a împiedicat Kalashnikov să lanseze, în august 2020, modelul de shotgun MP-155 Ultima, care seamănă cu Mastodon. Ward B a inițiat mai multe proceduri legale împotriva companiei din Rusia, dar până acum nu a avut succes.

Partanerul Kalashnikov care a discutat cu Ward B, Maxim Kuzin, a declarat pentru IGN că a renunțat la colaborare deoarece dezvoltatorul de jocuri era prea mic și necunoscut. Potrivit lui, designul Ultima a fost realizat „de la zero” de un designer din Rusia.

Sauceda spune că informațiile furnizate de Kuzin nu sunt adevărate, deoarece are dovezi că rusul a încercat să cumpere designul de la artistul care l-a realizat pentru Ward B. Drepturile asupra acestuia sunt deținute, însă, de firmă și nu de artist.

Arma din joc (sus) alături de modelul rușilor

Ulterior, MP-155 Ultima a apărut într-un alt joc video, Escape, dezvoltat de Tarkov. Pentru Sauceda acest lucru înseamnă că un design pe care îl deține a ajuns într-un alt titlu înainte ca el să apuce să îl folosească.

MP-155 Ultima este un shotgun care se poate conecta la smartphone-uri prin intermediul aplicației dedicate. Arma dispune de cameră, display, GPS, compas, conexiuni Wi-Fi/Bluetooth și baterie.

Ultima se adresează noilor utilizatori de arme de foc, tineri care doresc să tragă la țintă în poligoane.

Sursa: Input

CITEȘTE ȘI:

Top 10: Cel mai bine vândute jocuri video din toate timpurile

Jocul în care pasionații de aviație vor putea zbura cu legendarul SR-71 Blackbird

Urmărește Go4Games.ro pe Google News