Jocul în care pasionații de aviație vor putea zbura cu legendarul SR-71 Blackbird

Autor: Adrian Popa | 14.09.2021
Jocul în care pasionații de aviație vor putea zbura cu legendarul SR-71 Blackbird
Foto: Pixabay

SR-71 Blackbird, cel mai rapid avion cu reacție construit vreodată, va putea fi pilotat în curând de pasionații de aviație în Flight Simulator de la Microsoft.

Dezvoltarea modelului Lockheed SR-71 digital a început în 2018, iar studio-ul care se ocupă de proiect este Milviz (Military Visualizations). Inițial, avionul trebuia să ajungă în Prepar3D, un alt simulator popular, susținut chiar de Lockheed Martin. Ulterior, dezvoltatorul s-a răzgândit și a ales Flight Simulator.

Foto: Milviz

Data exactă la care avionul va fi disponibil în joc nu este cunoscută, dar Milviz a publicat zilele trecute o nouă imagine cu aeronava. Fanii așteaptă cu nerăbdare momentul, deoarece SR-71 este un model legendar.

Lockheed SR-71 a fost un avion strategic de recunoaştere avansat, cu rază lungă de acţiune, capabil să atingă Mach 3 (3.675 km/h). Avionul era atât de rapid încât depășea rachetele care erau trimise să îl doboare.

Mai mult, în 1976, SR-71 a stabilit un record absolut de altitudine, zburând la 25.929 de metri. Aeronavele de pasageri zboară la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri.

Aeronava, dezvoltată de divizia secretă Skunk Works din cadrul Lockheed, a fost în serviciu activ între anii 1966 – 1998. Au fost construite 32 de unități.

Sursa: 19fortyfive.com

CITEȘTE ȘI:

Țara care recrutează gameri pentru a fi controlori de trafic aerian

Star Trek la 55 de ani: GOG a adăugat șase jocuri clasice din universul SF

Urmărește Go4Games.ro pe Google News