Compilaţia Shenmue I şi II soseşte luna viitoare

Autor: Cosmin Aionita | 09.07.2018
Compilaţia Shenmue I şi II soseşte luna viitoare

SEGA a confirmat că pachetul de titluri remasterizate Shenmue I şi II va fi lansat pe 21 august 2018, atât în versiuni digitale şi fizice pentru consolele PlayStation 4 şi Xbox One, cât şi în format digital pentru PC.

Cei care aleg să plaseze o precomandă pentru ediţia digitală de pe Steam beneficiază de o reducere de preţ (31,49€ în loc de 35€). În cazul precomenzii ediţiei digitale de pe PlayStation Network, abonaţii PlayStation Plus beneficiază, la rândul lor, de o reducere de preţ (148,50 lei în loc de 165 lei). Nu în ultimul rând, cei care aleg să achiziţioneze versiunea fizică a colecţiei Shenmue I şi II (disponibilă doar pentru console), vor primi în pachet un poster cu două feţe, înfăţişând personajele centrale ale seriei.

Shenmue I şi II au debutat pe defuncta consolă Dreamcast în 2000, respectiv 2001, şi sunt responsabile pentru anumite inovaţii în gaming pe care şi titlurile din ziua de azi le folosesc în mod frecvent. Seria Shenmue a pus bazele genului open world, cu elemente de acţiune, aventură, RPG, lupte de arte marţiale, mini-games, explorare a mediului de joc deschis, ciclu noapte-zi, NPC-uri cu inteligenţă şi rutine proprii sau nemuritoarele QTE-uri (quick time events).

Seria Shenmue spune povestea lui Ryo Hazuki, un adolescent al anilor ’80, nevoit să asiste la uciderea propriului său tată, pe care jură să-l răzbune. Ediţiile moderne ale celor doua jocuri Shenmue vor incorpora o interfaţă grafică adusă la zi, posibilitatea de a alege dintre schema de control clasică şi una modernă şi întregile dialoguri în limba japoneză, disponibile în premieră pentru o audienţă globală, şi vor fi adaptate, din punct de vedere tehnologic, platformelor actuale.

Shenmue I şi II vor fi relansate pe 21 august 2018, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC. Yu Suzuki, creatorul seriei originale, lucrează deja la o continuare – Shenmue III, finanţată cu ajutorul fanilor şi programată pentru 2019.

Shenmue

Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News