Concurenţă pentru Assassin’s Creed de la Electronic Arts?

Autor: Cosmin Aionita | 18.11.2015
Concurenţă pentru Assassin’s Creed de la Electronic Arts?

În timpul unui discurs ţinut cu ocazia UBS Global Technology Conference din San Francisco, Blake Jorgensen, Chief Financial Officer la Electronic Arts, a dezvăluit interesul companiei pe care o reprezintă pentru genul action open world.

Conform spuselor lui Jorgensen, Electronic Arts nu a “operat” în aria jocurile de acţiune, a titlurilor în stilul Assassin’s Creed, cu mediu de joc deschis, orientate spre experienţa single player în detrimentul celei multiplayer.

O omisie pe care Electronic Arts doreşte să o elimine cât mai repede: în acest scop, publisher-ul a angajat-o pe Jade Raymond, figura reprezentativă din spatele primului titlu al seriei Assassin’s Creed. Raymond se va afla la cârma Motive Studios, o nouă echipă internă de producţie a Electronic Arts (localizată în Montreal, Canada), ce se va ocupa cu dezvoltarea unui astfel de joc de acţiune open world.

Jade Raymond a jucat rolul de producător executiv pentru unele dintre cele mai importante jocuri ale celor de la Ubisoft: Assassin’s Creed, Assassin’s Creed II, Watch Dogs, precum şi Splinter Cell: Blacklist, fiind însărcinată şi cu conducerea studioului Ubisoft Toronto.

Se pare că Jade Raymond va indeplini atribuţii similare şi pentru noul joc Star Wars produs de studioul EA Visceral Games (la cârma acestui proiect aflându-se Amy Hennig, mintea creativă din spatele unor serii precum Legacy of Kain sau Uncharted).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News