Cum puteți testa înaintea tuturor noile funcții Netflix. Metoda este împrumutată din jocurile video

Autor: Cosmin Aionita | 27.12.2023
Cum puteți testa înaintea tuturor noile funcții Netflix. Metoda este împrumutată din jocurile video
Foto: Netflix

Chiar dacă rămâne cea mai populară platformă de streaming pentru filme și seriale, Netflix, ca multe alte produse dependente de Internet, se află într-o continuă evoluție, funcționalități noi fiind adăugate, în mod regulat, pentru abonați.

Pentru a testa însă aceste funcții, Netflix a adoptat un mod caracteristic jocurilor video, care beneficiază de sesiuni de testare beta înainte de lansare sau înainte de adăugarea unor funcționalități complet noi. La fel procedează și Netflix cu majoritatea adăugirilor planificate pentru platformă: noile funcții sunt testate mai întâi de o selecție restrânsă de utilizatori și, dacă totul merge bine, sunt apoi oferite tuturor abonaților.

Cum vă puteți asigura că faceți parte din această selecție de utilizatori ce primesc acces prioritar la funcțiile noi pregătite de Netflix? Este destul de simplu: de pe un browser de Internet, accesați www.netflix.com, conectați-vă cu contul dvs., apoi selectați poza dvs. de profil din colțul dreapta-sus, apoi „Account” din meniul proaspăt dechis. Odată deschisă pagina dedicată contului dvs. de utilizator Netflix, faceți scroll în jos până ajungeți la secțiunea Settings: aici selectați „Test Participation” și asigurați-vă că această setare este activată (On).

Felicitări, v-ați înscris în rândul utilizatorilor cu ajutorul cărora Netflix va testa, atunci când va fi cazul, noile funcționalități plănuite pentru platformă. Pe Android, puteți opta chiar pentru o versiune specială, de test, a aplicației Netflix.

Atenție însă: chiar dacă faceți parte din grupul de utilizatori ce și-au dat acordul pentru a testa noile funcționalități pentru Netflix, acest lucru nu vă garantează accesul sigur la acestea. Este posibil ca unii dintre abonați să fie selectați pentru a testa o anumită funcție, în timp ce alții vor avea acces prioritar la alt set de funcții noi. După cum este foarte posibil să aveți ghinionul de a nu fi selectați pentru niciun astfel de test.

S-ar putea să beneficiați de meniuri diferite, alte butoane sau casete de text diferite față de abonații „normali”, opțiuni devenite standard – precum jocurile incluse în versiunile de Android și iOS ale aplicației Netflix – sau acum banalul buton de „Skip Intro” fiind testate de această categorie restrânsă de utilizatori.

Totuși, conform celor de la Netflix, doar un procentaj foarte mic din aceste idei implementate mai întâi pentru a fi testate sunt suficient de robuste pentru a fi livrate, într-un final, către toți cei peste 200 de milioane de utilizatori ai platformei.

Sursa: The Sun

Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News