Cum vă puteți îmbunătăți viteza și stabilitatea rețelei Wi-Fi. Sfaturi pentru gameri și nu numai

Autor: Cosmin Aionita | 20.11.2023
Cum vă puteți îmbunătăți viteza și stabilitatea rețelei Wi-Fi. Sfaturi pentru gameri și nu numai
Foto: elements.envato.com

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, s-ar putea să aveți mai mulți invitați în casă decât în mod obișnuit. Iar un număr mai ridicat de persoane care să vă folosească rețeaua Wi-Fi ar putea duce la suprasolicitarea router-ului pe care îl utilizați în locuința dvs. De aici, în special pentru gameri, pot rezulta viteze mici de download pentru jocurile preferate sau deconectări nedorite de la serviciile și titlurile online pe care le jucați în mod uzual.

Pentru a evita astfel de probleme, asigurați-vă că router-ul nu este suprasolicitat de un număr prea mare de conexiuni, deconectând toate dispozitivele pe care nu le folosiți în mod obișnuit.

De asemenea, nu lăsați serviciile de streaming video sau audio să funcționeze în fundal, atunci când nu consumați conținutul media pe care acestea îl oferă. Nu în ultimul rând, verificați dacă PC-urile sau consolele voastre de jocuri stau sau nu în „Rest Mode”. In acest mod de funcționare, dispozitivele de gaming de obicei descarcă update-uri de software și jocuri și atunci când nu sunt, propriu-zis, folosite.

Nu ar fi o idee rea să vă schimbați și parola pentru rețeaua Wi-Fi aferentă router-ului personal, pentru a evita conectarea unor așa-ziși „musafiri nedoriți”. Reîntorcându-ne la scenariul de la care a plecat discuția, multe routere permit realizarea unei rețele separate, dedicată special pentru invitați, cu un nume și o parolă diferite față de ceea principală folosită de familie. Ar trebui să verificați manualul sau interfața de configurare a propriului router pentru a afla cum puteți crea o astfel de rețea alternativă, procesul fiind diferit de la un model la altul.

Conform sfaturilor oferite chiar de către FBI, soluția unei rețele secundare are mai multe avantaje: parola dvs. este știută de cât mai puține persoane, iar potențialul malware pe care anumite persoane l-ar putea avea pe propriile dispozitive nu s-ar răspândi și în rețeaua voastră de acasă.

Sursa: The Sun

Urmărește Go4Games.ro pe Google News