Days Gone, viitorul joc exclusiv al celor de la PlayStation, a fost amânat

Autor: Cosmin Aionita | 19.10.2018
Days Gone, viitorul joc exclusiv al celor de la PlayStation, a fost amânat

Prin intermediul unei postări apărute pe blog-ul oficial PlayStation, Sony Interactive Entertainment a publicat programul de lansări al viitoarelor titluri exclusive pentru PlayStation 4: Déraciné (joc VR realizat în colaborare cu From Software, autorii seriei Dark Souls şi ai popularului Bloodborne) îşi va face apariţia pe 6 noiembrie 2018, în timp ce Concrete Genie (proiect al noii echipe Pixelopus din cadrul campus-ul PlayStation din San Mateo), precum şi Everybody’s Golf VR sunt programate pentru primăvara anului viitor.

Surpriza vine însă din partea lui Days Gone, action/adventure-ul open world dezvoltat de Bend Studio. Programat iniţial pentru ultima parte a lunii februarie 2019, Days Gone a fost amânat, jocul celor de la Bend fiind acum aşteptat pe 26 aprilie 2019. Conform celor de la Sony, perioada suplimentară de dezvoltare le va permite celor de la Bend Studio să finiseze şi mai bine jocul, însă, dacă ar fi să ne luăm după zvonuri, nu acesta a fost motivul real al amânării.

Days Gone urma să fie lansat pe 22 februarie 2019, în aceeaşi perioadă cu alte două titluri mult aşteptate: Metro Exodus, al celor de la 4A Games, şi Anthem, cel mai nou proiect al studioului BioWare. În plus, tot în luna februarie a anului viitor este aşteptat şi Crackdown 3 de la Microsoft. Astfel, Sony pur şi simplu ar fi luat decizia de a amâna Days Gone pentru ca jocul celor de la Bend să nu întâmpine concurenţă din partea celorlalte titluri amintite mai devreme.

Acţiunea din Days Gone are loc la doi ani de la o pandemie globală care a ucis majoritatea populaţiei, transformând milioane de supravieţuitori în ceea ce producătorii numesc Freakers, creaturi fără gândire proprie, care se deplasează, acţionează şi se hrănesc în grupuri mari. Personajul principal este Deacon St. John, un membru al găştii de motociclişti Drifters, un vânător de recompense care preferă să-şi asume numeroase riscuri în detrimentul vieţii relativ liniştite oferite de taberele în care trăiesc ultimii oameni neafectaţi de boală.

Days Gone este aşteptat pe 26 aprilie 2019, în exclusivitate pentru PlayStation 4.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News