De ascultat pe repeat: Cinci jocuri video cu muzică excelentă

Autor: Adrian Popa | 13.09.2021
De ascultat pe repeat: Cinci jocuri video cu muzică excelentă
Foto: Shutterstock

Când vine vorba de jocurile video, muzica din acestea nu este primul lucru la care ne gândim. Ne vin imediat în minte grafica, mecanica sau povestea. Totuși, muzica este „ingredientul” care reușește să facă unele titluri cu adevărat deosebite.

Am făcut o selecție de cinci jocuri video cu muzică excelentă.

The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

The Witcher 3 este unul dintre cele mai apreciate jocuri video din toate timpurile, iar acest lucru se datorează atenției la detalii de care au dat dovadă dezvoltatorii. Coloana sonoră este, de asemenea, de excepție și include piese folk, imnuri de bătălie compuse cu instrumente medievale sau cântece cu tentă spirituală. Muzica din joc poate fi ascultată pe platforme de streaming precum Spotify sau Apple Music.

Halo 4 (2012)

Halo 4 include cel puțin o piesă, „Nemesis”, pe care mulți gameri au ascultat-o pe repeat. De muzica din joc a fost responsabil producătorul și compozitorul britanic Neil Davidge. Albumul a debutat, în octombrie 2012, pe locul 50 în Billboard 200 din SUA, o performanță deosebită.

Journey (2012)

Muzica din acest joc apare deseori în clasamentele cu cele mai bune soundtrack-uri de gen. Aceasta a fost chiar luată în considerare pentru un Premiu Grammy. Performanța i-a asigurat creatorului Austin Wintory un loc în panteonul celor mai buni compozitori de muzică pentru jocuri video.

Uncharted: Drake’s Fortune (2007)

„Nate’s Theme” este una dintre cele mai cunoscute piese din jocul video. Muzica a fost realizată de Greg Edmonson și interpretată de Skywalker Session Orchestra. A fost primul soundtrack realizat de compozitor pentru un joc video. Edmonson a declarat că s-a temut de acest proiect, deoarece i s-a cerut să se implice târziu, când jocul era aproape terminat. Compozitorul este recunoscut și pentru coloana sonoră din serialul SF „Firefly”.

Monument Valley 2 (2017)

Deși este un joc de mobil, dezvoltatorii nu s-au zgârcit când a venit vorba de muzică. Cel care a realizat soundtrack-ul din Monument Valley 2 este Todd Baker. „Am vrut să creez o estetică a sunetului care să se simtă delicată și spațioasă”, a spus el.

CITEȘTE ȘI:

10 celebrități și jocurile lor preferate. Marea pasiune a lui Henry Cavill nu e „The Witcher”

Cinci jocuri video populare care pot fi jucate pe PC cu grafica integrată

TOP 5: Distopii din jocuri video care au cele mai mari șanse să se întâmple pe Pământ. Poziția Cyberpunk 2077 în clasament

Urmărește Go4Games.ro pe Google News