De ce au dispărut jocurile de la Activision şi Blizzard de pe NVIDIA GeForce Now?

Autor: Cosmin Aionita | 18.02.2020
De ce au dispărut jocurile de la Activision şi Blizzard de pe NVIDIA GeForce Now?

V-am povestit ieri despre serviciul de game streaming NVIDIA GeForce Now, despre cât de bine funcţionează în anumite situaţii, despre cum îţi permite să joci titlurile pe care le deţii deja în Steam, Epic Games Store etc. De asemenea, v-am atras atenţia şi asupra posibilităţii de a pierde accesul la anumite jocuri, exemplul oferit fiind cel al publisher-ului Activision/Blizzard, care, la doar câteva zile după lansarea GeForce Now, a decis să-şi retragă toate titlurile din acest serviciu.

Ei bine, se pare că “vina” pentru această mişcare nu aparţine în totalitate celor de la Activision/Blizzard. Conform unei explicaţii oferite de NVIDIA, cele două companii au avut o înţelegere prin intermediul căreia titlurile de la Activision şi Blizzard Entertainment erau incluse în programul de testare beta a serviciului NVIDIA GeForce Now. Din păcate, această înţelegere şi-a încheiat perioada de valabilitate atunci când serviciul a ieşit din faza beta, iar cei de la NVIDIA s-a văzut nevoiţi să întrerupă accesul la aceste jocuri.

Totuşi, după spusele celor de la NVIDIA, se caută soluţii pentru a reintroduce jocurilor celor de la Actvision/Blizzard în cadrul ofertei GeForce Now. Zvonurile afirmă că publisher-ul Activision/Blizzard este deschis la negocierea unui contract comercial în acest sens, însă cei de la NVIDIA nu ar fi dispuşi încă să încheie astfel de înţelegeri comerciale menite să extindă biblioteca de jocuri de pe GeForce Now.

NVIDIA GeForce Now

Urmărește Go4Games.ro pe Google News