Dear Esther: Landmark Edition, joc gratuit disponibil pe Steam

Autor: Cosmin Aionita | 15.02.2022
Dear Esther: Landmark Edition, joc gratuit disponibil pe Steam
Foto: The Chinese Room

Pentru o perioadă limitată, studioul The Chinese Room, împreună cu publisher-ul Secret Mode, oferă în mod gratuit jocul Dear Esther: Landmark Edition pentru PC, prin intermediul Steam. Astfel, până mâine, 16 februarie 2022, la ora 17:00, doritorii pot intra pe pagina oficială de Steam a jocului și pot apăsa butonul “Add to Account” pentru a revendica Dear Esther: Landmark Edition. Odată parcurs acest pas, jocul va putea fi descărcat și rulat oricând doriți prin intermediul Steam.

Dear Esther: Landmark Edition este un remake-ul al clasicului Dear Esther, construit de această dată cu ajutorul motorului grafic Unity (versiunea originală folosea engine-ul Source din Half-Life 2). Porțiunea audio a fost de asemenea complet remasterizată, fiind adăugate și comentarii din partea producătorilor.

Dear Esther a fost considerat un adevărat deschizător de drumuri, fiind jocul care a pornit trendul „experiențelor interactive” precum Gone Home, Everybordy’s Gone To The Rapture sau Firewatch, în care partea de explorare a mediului înconjurător primează în fața gameplay-ului. Pornit inițial în 2008 drept un mod pentru Half-Life 2, Dear Esther a fost complet relucrat și lansat în versiune comercială în 2012.

Dear Esther a câștigat premiile „Excellence in Visual Arts” la Independent Games Festival 2012 și „Best Use of Narrative” la Develop Awards 2012, fiind de asemenea nominalizat pentru cinci premii la British Academy Video Games Awards 2013.

Sursa: Steam

Urmărește Go4Games.ro pe Google News