Deathloop a atins stadiul Gold, dezvoltarea fiind finalizată. Când va fi lansat

Autor: Cosmin Aionita | 09.08.2021
Deathloop a atins stadiul Gold, dezvoltarea fiind finalizată. Când va fi lansat
Foto: Bethesda

Bethesda si Arkane Studios au confirmat că Deathloop a atins stadiul Gold, aceasta fiind expresia folosită pentru a semnaliza finalizarea dezvoltării unui joc video.

Astfel, după două amânări succesive (inițial, Deathloop trebuia să-și facă apariția în toamna anului trecut, alături de consola PlayStation 5, fiind apoi amânat mai întâi până în luna mai 2021 și, mai apoi, pentru toamnă), noua creație a celor de la Arkane Studios va fi lansată pe 14 septembrie 2021. Anunțul a venit prin intermediul contului oficial de Twitter al jocului.

First person shooter cu elemente de rouguelike

Deathloop spune povestea lui Colt, un personaj ce trăiește mereu aceeași zi, blocat fiind într-o buclă temporală. Astfel, pe insula Blackreef, Colt devine ținta unei veritabile vânători de oameni, singura soluție de a ieși din această capcană a timpului fiind uciderea a opt vizionari, gardieni ai buclei temporale, în numai 24 de ore.

Dacă obiectivul nu este atins, ziua se resetează, iar Colt trebuie să o ia de la capăt. Totuși, în acest mod, Colt poate învăța mai bine rutinele zilnice ale celor opt ținte ale sale și își poate crea o strategie eficientă pentru a le elimina cât mai repede. Deathloop va împrumuta elemente de gameplay din precedentele titluri create de Arkane, Dishonored sau Prey, precum numeroase căi de a aborda anumite situații, stealth, schimburi de focuri, capcane, comportamentul imprevizibil și de multe ori ostil al NPC-urilor etc.

Totuși, printre cele opt ținte ale lui Colt se află adevăratul antagonist din Deathloop: Julianna Blake, o asasină al cărei singur scop este uciderea eroului și menținerea buclei temporale. Julianna va avea la dispoziție propriile abilități speciale și, spre deosebire de celelalte NPC-uri, poate rezerva o surpriză extrem de neplăcută pentru Colt: alți jucători vor putea prelua controlul Juliannei, invadându-ți sesiunea de joc pentru a-ți strica planurile.

Acesta va fi însă un mod de joc opțional in Deathloop, accentul principal al jocului fiind pus pe misiunea single player a lui Colt.

Deathloop a atins stadiul Gold și va fi lansat pe14 septembrie 2020, fiind așteptat în ediții pentru PlayStation 5 și PC. În ceea ce privește consolele, Deathloop va fi disponibil exclusiv pentru PlayStation 5 cel puțin un an din momentul lansării.

Sursa: Deathloop Twitter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News