DONTNOD Entertainment, planuri de viitor pentru realizatorii jocurilor Life is Strange și Vampyr

Autor: Cosmin Aionita | 24.02.2022
DONTNOD Entertainment, planuri de viitor pentru realizatorii jocurilor Life is Strange și Vampyr

DONTNOD Entertainment, studioul din spatele primului titlu din seria Life is Strange, și-a dezvăluit planurile de viitor, compania urmând să se extindă și în domeniul publicării jocurilor produse de realizatori parteneri.

Astfel, s-a anunțat colaborarea cu Tolima, un studio belgian, localizat în Bruxelles, format chiar în cursul acestui an. Cele două companii vor co-produce un joc nou, despre care nu au fost dezvăluite însă detalii suplimentare.

De asemenea, cei de la DONTNOD s-au declarat mulțumiți de vânzările înregistrate de titluri mai vechi din portofoliul companiei, cum ar fi RPG-ul Vampyr, comercializat în două milioane de exemplare. De asemenea, Vampyr a fost descărcat gratuit de peste 8 milioane de utilizatori pe Epic Games Store, jocul devenind astfel „cel mai mare succes financiar din istoria DONTNOD alături de primul Life is Strange”.

Nu de aceeași soartă s-a bucurat Twin Mirror, care nu și-a atins obiectivele comerciale, în ciuda exclusivității plătite de Epic Games Store (jocul a fost disponibil în primul an, pe PC, doar prin intermediul acestui serviciu). Drept consecințe, numai 75% din costurile de producție ale jocului au fost acoperite.

Conform anunțurilor oficiale făcute de DONTNOD Entertainment, compania are acum în producție nu mai puțin de opt jocuri, două dintre acestea fiind co-realizări cu studiouri externe (Tolima și PortaPlay), iar restul fiind produse in-house. Toate acestea ar trebui lansate între 2022 și 2025.

Dintre acestea, se remarcă și o colaborare cu publisher-ul Focus Entertainment, anunțată în 2018, ce se va încadra în genul action-RPG, cu o perioadă de lansare probabilă în 2023. De asemenea, noul studio DONTNOD din Montreal se va ocupa de mai multe proiecte în viitor, momentan având în dezvoltare o nouă aventură narativă, realizată de o parte din echipa care s-a ocupat și de Life is Strange.

Sursa: ResetEra

Urmărește Go4Games.ro pe Google News