De ce nu-l vei mai vedea pe Dr Disrespect pe Twitch în viitorul apropiat

Autor: Cosmin Aionita | 23.07.2020
De ce nu-l vei mai vedea pe Dr Disrespect pe Twitch în viitorul apropiat

Herschel Beahm, sau Dr Disrespect pentru fani, este unul dintre cei mai populari streameri de jocuri video din lume, acesta desfășurându-și activitatea, până acum, pe platforma Twitch. Și totuși, Amazon, companie ce deține Twitch, a decis subit să încheie această relație. De ce nu-l vei mai vedea pe Dr Disrespect pe Twitch în viitorul apropiat?

Herschel Beahm era unul dintre cei mai importanți streameri de pe platforma Twitch, cu o comunitate de peste 4 milioane de urmăritori. Pe parcursul lunii mai 2020, fanii săi urmăriseră peste 4 milioane de ore din materialele sale video, urcându-l pe Dr Disrespect în topul 20 al celor mai urmărite canale de Twitch, conform SullyGnome, un site ce oferă statistici legate de serviciul Twitch.

În ciuda popularității sale, Twitch a hotărât, luna trecută, să îi interzică accesul lui Beahm la serviciu, însă nu a oferit un motiv exact pentru care a luat această decizie. Și asta după ce Dr Disrespect anunțase în luna martie că a semnat un contract de exclusivitate, valabil pe mai mulți ani, cu Twitch.

Fiecare tabăra are varianta sa

În timp ce fanii lui Dr Disrespect așteptau o explicație, Beahm a anunțat la sfârșitul lunii iunie că nici măcar el nu a fost informat de Twitch în legătură cu motivul pentru care platforma i-a reziliat contractul și i-a interzis accesul.

Într-un interviu acordat celor de la CNN Business, Herschel Beahm și-a descris situația actuală într-un mod ironic:

Imaginați-vă că vă duceți la locul de muncă, ajungeți acolo, dar ușile sunt închise și nu vă este permis accesul. Afli că ai fost concediat fără niciun motiv. Rămâi fără cuvinte.

Toată viața mea nu am avut vreo problema legată de anxietate și, ca să fiu sincer, din momentul în care am aflat despre eliminarea de pe Twitch, anxietatea mi-a urcat la niveluri alarmante.

În schimb, printr-o declarație emisă pe 26 iunie, Twitch a afirmat următoarele:

Este un proces continuu în care luăm măsuri atunci când avem dovezi clare că un streamer a încălcat regulile și recomandările după care se ghidează serviciul nostru. Aceste reguli se aplică tuturor streamerilor, indiferent de poziția și popularitatea lor în rândul comunității.

Planuri de viitor?

Eliminarea lui Dr Disrespect de pe Twitch a sosit pe fondul ieșirii la iveală a numeroase cazuri de abuzuri și hărțuire sexuală în rândurile streamerilor de pe Twitch, dar și în întreaga industrie de jocuri video. Această sincronizare i-a determinat pe mulți să speculeze că și eliminarea lui Beahm de pe Twitch a fost o consecință a unor asemenea acuzații.

Herschel Beahm neagă însă toate aceste zvonuri, afirmând că, în acest moment, analizează opțiunile pe le are la dispoziție pentru a-și continua cariera de streamer. Dr Disrespect ar putea continua pe YouTube sau pe Facebook Gaming, însă nu pare interesat să semneze vreun contact de exclusivitate cu niciuna dintre aceste platforme. De asemenea, Beahm ia în considerare să continue streaming-ul ca independent, direct pe site-ul său.

Dr Disrespect Twitch

Sursa: CNN Business

Urmărește Go4Games.ro pe Google News