După câțiva ani problematici, GOG a revenit pe profit

Autor: Cosmin Aionita | 08.05.2023
După câțiva ani problematici, GOG a revenit pe profit
Foto: GOG

Good Old Games, magazinul virtual de jocuri pentru PC detinut de CD Projekt, a publicat statisticile aferente anului 2022, dezvăluind că a înregistrat o creștere susținută în ceea ce privește numărul de utilizatori, dar și biblioteca de jocuri disponibile. Astfel, GOG a reușit să încheie anul trecut cu un profit de 1,2 milioane de dolari, o veste bună după pierderile de 1,15 milioane de dolari din 2021 și situația deloc roz din 2019.

Business-ul GOG a început să-și revină în 2020, probabil și datorită pandemiei și lockdown-urilor ce au încurajat oamenii să cumpere mai multe jocuri video, înregistrând venituri stabile în 2021 și 2022, cireașa de pe tort fiind profitul de 1,2 milioane de dolari înregistrat anul trecut.

Tot anul trecut GOG a reușit să-și extindă numărul de utilizatori cu aproape 20%, iar numărul de utilizatori activi ai aplicației GOG Galaxy a rămas constant. Spre deosebire de aplicațiile de tip launcher aferente altor servicii, precum Steam, Ubisoft Connect sau Epic Games Store, GOG Galaxy nu este necesar pentru a descărca și juca titlurile achiziționate de pe GOG, deși oferă această funcționalitate.

În revenirea GOG, un rol important l-a jucat și lansarea lui Cyberpunk 2077, de la finalul anului 2020. Deși criticat în primele luni pentru stadiul nefinisat în care și-a făcut apariția pe piață, jocul celor de la CD Projekt RED a primit numeroase patch-uri, actualizări pentru platformele next-gen și optimizări, devenind unul dintre cele mai vândute jocuri din oferta GOG.

La sfârșitul anului 2021, după publicarea lui Hitman 3 (joc ce necesita o conexiune permanentă la Internet) prin intermediul serviciului, GOG a revenit și și-a asumat din nou misiunea principală: de a publica jocuri video fără DRM (digital rights management), fără protecții artificiale ce ar putea împiedica clienții să le ruleze sau să le arhiveze după cum doresc.

GOG profit
Foto: GOG

Sursa: GOG

Urmărește Go4Games.ro pe Google News