Dying Light, amânat şi nu prea

Autor: Cosmin Aionita | 19.01.2015
Dying Light, amânat şi nu prea

Warner Bros. Interactive Entertainment şi studioul polonez Techland au făcut un anunţ mai puţin obişnuit legat de first person zombie survival-ul Dying Light. Astfel, jocul va suferi o scurtă amânare, însă doar în anumite teritorii de pe glob, şi doar pentru versiunea fizică a sa (adică discurile ambalate pe care le veţi putea găsi în magazinele de specialitate).

Astfel, lansarea versiunea retail a jocului Dying Light va întârzia în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia şi Australia. În schimb, jocul va fi lansat aşa cum era planificat iniţial, pe 27 ianuarie 2015, în ţările de pe continentul nord american.

Mai mult, situaţia revine la normal atunci când vorbim de distribuţie digitală: Dying Light, în ediţie digitală, va fi disponibil pe 27 ianuarie 2015 pe toate cele trei platforme pe care jocul urmează să fie lansat: PlayStation 4 (prin intermediul PlayStation Store), Xbox One (prin Xbox Live) şi, bineînţeles, PC (prin Steam). Aşadar, dacă ţineţi neapărat să puneţi mâna pe Dying Light cât mai devreme şi nu vă pasă de carcasă sau disc, o veţi putea face prin achiziţia unei licenţe digitale. Din păcate pentru cei care ţin la formatul clasic retail, nu a fost confirmată încă o nouă dată de apariţie pentru Dying Light în Europa şi restul teritoriilor amintite mai devreme.

Dying Light

Dying Light va combina elementele de survival horror cu cele de parkour, folosind o perspectivă first person, precum şi un ciclu noapte-zi capabil să aducă o nouă dinamică în gameplay: în timpul zilei, jucătorii vor putea supravieţui mai uşor, morţii vii preferând să stea departe de lumina soarelui; în schimb, noaptea zombies vor ieşi la vânătoare, devenind mult mai agresivi. Cei care plasează o precomandă pentru Dying Light vor primi modul de joc Be The Zombie.

În cadrul modului Be The Zombie, jucătorii vor putea invada sesiunile de joc ale prietenilor sub forma unui Night Hunter, un zombie extrem de puternic ce va beneficia de o serie de abilităţi letale. Este vorba despre un mod multiplayer asimetric, in care jucătorii-zombie vor încerca să-i elimine pe cei umani.

Dying Light va fi disponibil în Europa pe 27 ianuarie 2015, sub formă de download digital, pentru PC, Xbox One şi PlayStation 4. Versiunea pe disc a jocului va fi lansată la o dată ulterioară, nespecificată încă.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News