Fortnite: Save the World în varianta „gratuită” a fost amânat

Autor: Cosmin Aionita | 23.10.2018
Fortnite: Save the World în varianta „gratuită” a fost amânat

Fortnite s-a bucurat de un succes deosebit în ultima vreme mai ales datorită modului de joc Battle Royale, disponibil în regim Free-to-play pe mai toate platformele ce pot rula jocuri video în zilele noastre, de la PC, la console şi până la dispozitive mobile. Totuşi, jocul celor de la Epic Games mai conţine o componentă – Save The World, axată pe modul PvE (Player vs. Environment).

Mai mult, la origini, Fortnite a fost lansat doar cu acest mod, în regim Early Access contra cost, Epic Games promiţând de nenumărate ori că şi acest mod de joc va trece la sistemul Free-to-play cât de curând. Din păcate, conform ultimului update venit dinspre producători, această tranziţie va mai întârzia şi nu va fi aplicată în niciun caz în cursul acestui an, ci, mai probabil, în 2019. Conform celor de la Epic Games, numeroase modificări şi îmbunătăţiri trebuie implementate înainte ca Save The World sa fie gata pentru a fi oferit în regim Free-to-play. Mai multe detalii despre ce modificări urmează să sufere acest mod de joc găsiţi în postarea oficială de pe site-ul celor de la Epic Games.

Cert este însă că, pentru a încerca să suplinească întârzierea aplicării modelului Free-to-play, momentan Epic Games oferă o reducere substanţiala de 50% pentru cei care doresc să achiziţioneze pachetele Early Access Standard, Deluxe, Super Deluxe şi Limited Founder’s ale jocului. De asemenea, clienţii deja existenţi vor primi două personaje noi – Brainiac Jonesy şi Skull Ranger Ramirez – dacă se conectează şi joacă Save The World în perioada event-ului live Fortnitemares.

Pe lângă explicaţiile oficiale, o parte dintre jucători îi acuză pe producători de favorizarea modului Battle Royale din Fortnite, de departe cel mai jucat de către comunitate şi o sursă importantă de venit pentru Epic Games. De altfel, compania nu este străină de conceptul de a abandona jocuri întregi în detrimentul celor care aduc mai mulţi bani (vezi Paragon, anulat în mod oficial pentru a putea oferi suport mai bun pentru Fortnite, sau noul Unreal Tournament, care n-a mai primit niciun update de peste un an).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News