Game Heroes, concert cu muzică din jocuri la Sala Radio

Autor: Cosmin Aionita | 10.04.2018
Game Heroes, concert cu muzică din jocuri la Sala Radio

Game Heroes este un concert care promite să reunească compozitori din toate colţurile lumii şi oameni din industria de game development din România. Acest concert va avea loc pe data de 4 mai 2018, la Sala Radio din Bucureşti, începând cu ora 19:00.

Game Heroes va aduce la viaţă titluri populare precum Super Mario Bros., Angry Birds, Bioshock 2 sau Chrono Cross prin intermediul compoziţiilor muzicale. Game Heroes îşi propune să facă cunoscută şi în România ideea de concert cu muzică din jocuri video, susţinut de o orchestră simfonică, un concept popular la nivel global.

Game Heroes constă în interpretarea lucrărilor muzicale a şapte compozitori care colaborează cu companii şi studiouri de jocuri cunoscute la nivel internaţional. Concertul va fi susţinut de către Orchestra Naţională Radio şi va fi condus de dirijorul Ştefan Geiger.

Ştefan Geiger este co-fondatorul şi preşedintele comitetului de jurizare a German Game Music Award, un concurs realizat în colaborare cu Radio Bremen, care oferă o platformă de comunicare pentru tinerii compozitori, realizatori de proiecte muzicale pentru jocuri video. Din 2016, el este dirijorul titular al Orchestrei Simfonice Parana, iar de-a lungul timpului a lucrat cu orchestre precum Schleswig-Holstein Festival Orchester, Ensemble Resonaz, Würzburger Philharmoniker, Nürnberger Symphoniker, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Orchestra Filarmonică de Stat Transilvania, Orchestra Română de Tineret şi multe altele.

Game Heroes

În cadrul concertului vor fi interpretate următoarele lucrări:

Originale:
Benny Oschmann – The Raven – Legacy Of A Master Thief. Overture
Ari Pulkkinnen – Angry Birds
Garry Schyman – Bioshock 2. Suite
Koji Kondo – Super Mario Bros Medley / Live Gaming Cu Malternativ
Yasunori Mitsuda – Chrono Cross. Suite

Lucrări noi pentru trailere de jocuri video, realizate de tineri compozitori:
Konstantin Kemnitz/Dominik Schuster – The Legend Of Zelda: Skyward Sword
Robin Becker / Levente Kovacs – Super Mario 3D World
Bogdan Pintilie / Ionuţ Teodorescu / Victor Filip – Dreams

În cadrul evenimentului Game Heroes va avea loc şi un concurs dedicat tinerilor compozitori. Concurenţii sunt Bogdan Pintilie, Ionuţ Teodorescu şi Victor Filip care au fost selectaţi în urma unui workshop de compoziţie muzicală cu tematică din jocuri video, în noiembrie 2017, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Workshop-ul a fost condus de compozitorul german Dominik Schuster, câştigătorul ediţiei German Game Music Award 2012. Dominik Schuster şi dirijorul Ştefan Geiger au selectat cele trei lucrări finaliste.

Game Heroes va avea loc în Bucureşti, pe data de 4 mai 2018, la Sala Radio, pe strada General H.M. Berthelot nr. 60-64. Preţurile biletelor încep de la 20 de lei şi pot urca până la 30 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de un preţ promotional de 12 lei per bilet.

Game Heroes

Urmărește Go4Games.ro pe Google News