GeForce RTX 4070 Ti SUPER, disponibil acum. Un nou driver Game Ready, debutul RTX Video HDR și DLSS în noi jocuri

Autor: Cosmin Aionita | 25.01.2024
GeForce RTX 4070 Ti SUPER, disponibil acum. Un nou driver Game Ready, debutul RTX Video HDR și DLSS în noi jocuri
Foto: NVIDIA

NVIDIA a confirmat disponibilitatea noilor plăci video GeForce RTX 4070 Ti SUPER, alături de acestea fiind lansat și un nou driver Game Ready. Acesta aduce cu suport pentru o nouă funcție, RTX Video HDR, iar noi jocuri primesc upgrade cu DLSS. Printre acestea se numără Enshrouded, Like A Dragon: Infinite Wealth, TEKKEN 8 și Suicide Squad: Kill the Justice League.

GeForce RTX 4070 Ti SUPER, disponibil acum

NVIDIA a pornit anul cu trei plăci video GeForce RTX 40 SUPER, care au fost anunțate la CES. Săptămâna trecută GeForce RTX 4070 SUPER a ajuns pe rafturi, iar acum GeForce RTX 4070 Ti SUPER este disponibil.

Gamerii pot achiziționa modele GeForce RTX 4070 Ti SUPER chiar acum de la producători precum ASUS, Gigabyte, MSI, PNY sau Zotac, printre altele. GeForce RTX 4070 Ti SUPER este disponibil acum la un preț recomandat de 4399 RON.

Modelul 4070 Ti SUPER dispune de mai multe nuclee și mai multă memorie, ajungând la 16GB, acompaniați de 256 biți de memorie bus. Este placa video recomandată pentru a te juca, cu detalii maxime, pe ecrane 1440p și poate ajunge chiar și la 4K.

NVIDIA promite că GeForce RTX 4070 Ti SUPER este de 1,6X mai rapidă decât modelul GeForce RTX 3070 Ti și de 2,5X mai rapidă, cu DLSS 3 activ, în cele mai solicitante jocuri.

NVIDIA a lansat și un nou driver Game Ready, cu optimizări pentru jocurile Enshrouded, Like A Dragon: Infinite Wealth, TEKKEN 8 și Suicide Squad: Kill the Justice League, toate acestea urmând să beneficieze de suport pentru DLSS.

Jocurile noi ce primesc suport DLSS săptămâna aceasta sunt:

  • Enshrouded – tocmai a fost lansat în Early Access, cu suport DLSS 2 pentru a accelera numărul de cadre pe secundă cu până la 93%, în medie, în rezoluție 4K, cu setări maxime.
  • Like a Dragon: Infinite Wealth – se lansează pe 26 ianuarie cu DLSS 3.
  • TEKKEN 8 – se lansează pe 26 ianuarie cu DLSS 2.
  • Suicide Squad: Kill the Justice League – se lansează pe 2 februarie cu Ray Tracing, DLSS Super Resolution și DLAA.
  • Diablo IV Season of the Construct – disponibil acum, cu suport pentru DLSS 3 și NVIDIA Reflex, și un viitor upgrade cu Ray Tracing în martie.

RTX Video HDR

Un aspect important al driverelor NVIDIA Game Ready este că acestea sunt adesea folosite pentru a adăuga noi funcții pentru utilizatorii GeForce. Noul driver Game Ready vine cu suport pentru lansarea RTX Video HDR, care adaugă o nouă funcție accelerată de AI pe toate plăcile video GeForce RTX. Aceasta convertește instant orice video Standard Dynamic Range (SDR), din anumite browsere, în High Dynamic Range (HDR).

RTX Video HDR este un alt exemplu despre cum nucleele Tensor de pe GeForce RTX și AI-ul pot îmbunătăți experiența utilizatorilor, complet gratuit. NVIDIA DLSS accelerează semnificativ performanța în jocuri și aplicații, NVIDIA Broadcast îmbunătățește semnalul preluat de la camere și microfoane, NVIDIA Canvas transformă simple linii în peisaje realiste, iar NVIDIA RTX Remix Open Beta a început pe 22 ianuarie și le permite modderilor să facă upgrade jocurilor clasice cu tehnologii RTX și texturi îmbunătățite de AI generativ.

Sursa: NVIDIA România

Urmărește Go4Games.ro pe Google News