Google se pregăteşte să intre pe piaţa jocurilor video: ameninţare pentru Sony, Microsoft şi Nintendo?

Autor: Cosmin Aionita | 20.02.2019
Google se pregăteşte să intre pe piaţa jocurilor video: ameninţare pentru Sony, Microsoft şi Nintendo?

Google se pregăteşte de o intrare furtunoasă pe piaţa jocurilor video, dacă ar fi să ne luăm după invitaţiile pe care le-a trimis pentru o conferinţă de presă ce va avea loc în cadrul Game Developers Confernce 2019, pe 19 martie 2019, în Moscone Center din San Francisco.

Conform acestor invitaţii, Google promite că “totul va fi dezvăluit” în cadrul acestui eveniment, existând numeroase indicii deja conform cărora realizatorii celui mai popular motor de căutare din lume lucrează la o nouă tehnologie de game streaming. Cu nume de cod Yeti, aceasta ar urma să stea la baza unui serviciu bazat pe abonament lunar ce va rula pe dispozitivele Chromecast sau pe o eventuală consolă livrată de Google.

Mai mult, se pare că Google a găzduit întâlniri cu numeroşi producători şi în cadrul GDC 2018 şi E3 2018 pentru a se asigura că aceste companii vor susţine această nouă platforma. Mai mult, se zvoneşte că Google ar fi achiziţionat şi o serie de jucători importanţi din industrie, în încercarea de a dobândi conţinut exclusiv pentru viitoarea sa platformă.

De asemenea, în toamna anului trecut, Google a organizat o sesiune de beta test pentru un astfel de produs, sub numele de Project Stream, în care participanţii au avut ocazia de a juca Assassin’s Creed Odyssey prin game streaming prin intermediul browser-ului Chrome. Testul s-a încheiat la începutul anului acestuia, participanţii fiind rugaţi să-şi ofere adresele de e-mail pentru a putea fi contactaţi cu noutăţi despre această nouă tehnologie.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News