Grand Theft Auto V – detalii şi imagini oficiale

| 09.11.2012
Grand Theft Auto V – detalii şi imagini oficiale

Mult aşteptata ediţie pe decembrie a revistei GameInformer şi-a făcut în sfârşit apariţia şi, după cum fusese promis, în paginile acesteia îşi fac apariţia şi primele detalii oficiale despre Grand Theft Auto V. Coperta revistei poate fi admirată în continuare.

GTA5

Conform articolului din GameInformer, GTA 5 va renunţa la unele mecanici de joc din titlurile anterioare, le va îmbunătăţi pe altele şi va introduce noutăţi majore în ceea ce priveşte gameplay-ul. De departe cea mai interesantă astfel de adiţie vor fi cele trei personaje principale, între care jucătorii vor putea schimba oricând doresc.

Primul dintre aceşti noi (anti)eroi este Michael, un fost spărăator de bănci ce abia a depăşit vârsta de 40 de ani. Michael se retrăsese din activităţile ilegale după încheierea unei înţelegeri cu FIB (echivalentul FBI-ului în universul GTA). Are doi copii adolescenţi şi îşi urăşte nevasta (Amanda). Michael este cel ce narează primul trailer din GTA 5.

A doua faţă nouă este cea a lui Trevor, un veteran de război cu psihicul distrus pe parcursul anilor, în urma consumului de droguri. Trevor joacă un rol foarte important în trioul protagoniştilor, fiind un pilot cu experienţă.

Cel de-al treilea personaj controlabil este Franklin, un tânăr afroamerican ce şi-a început o promiţătoare carieră de recuperator. Fiecare dintre aceste trei personaje va beneficia de propriile abilităţi şi fire narative, poveştile celor trei urmând să se intersecteze în anumite momente. Vocile personajelor nu vor fi interpretate de actori foarte cunoscuţi.

GTA5

Pe lângă cei trei eroi principali, în GTA 5 îşi vor face apariţia şi alte personaje din Grand Theft Auto IV şi Episodes from Liberty City, oficialii Rockstar afirmând că toate aceste jocuri sunt plasate în acelaşi univers. Nu vom avea parte însă de personaje din vechile titluri GTA, Rockstar dorind astfel să delimiteze noile titluri HD de „epoca de aur” a seriei.

Chiar şi Los Santos, oraşul în care se va desfăşura GTA 5, este foarte diferit de versiunea prezentă în GTA San Andreas. Rockstar se laudă ca GTA 5 va beneficia de cea mai mare lume de joc de până acum, harta fiind mai întinsă decat cele din Red Dead Redemption, GTA 4 şi GTA San Andreas combinate! Rockstar promite că mediul de joc din GTA 5 va combina cele mai bune elemente ale jocurilor lor precedente (spaţii deschise imense a la RDR şi ambianţa urbană caracteristică seriei GTA – vor exista plaje, munţi, sălbăticie, o porţiune de mare, o bază militară, precum şi suburbii).

Pentru GTA 5, Rockstar pune un accent deosebit pe diversitatea misiunilor, jafurile (în special cele ale băncilor) jucând un rol foarte important. Jucătorii vor putea schimba între personaje chiar în timpul misiunilor: spre exemplu, vor putea alege să piloteze un avion alături de Trevor, să elimine urmăritorii cu ajutorul unei puşti cu lunetă din perspectiva lui Franklin sau să mânuiască o puşcă de asalt în pielea lui Michael. Pe lângă misiunile principale, vor exista şi obiective secundare, generate în mod dinamic.

GTA5

Chiar şi atunci când nu sunt implicaţi în vreo misiune, cei trei îşi vor vedea de treburile lor, fie că sunt controlaţi de jucători, fie că AI-ul se ocupă de comportamentul acestora. Astfel, atunci când schimbi pe un anumit personaj, s-ar putea să-l surprinzi pe acesta în cine ştie ce situaţii compromiţătoare.

Confirmând zvonurile care circulau de ceva vreme, cei de la Rockstar au anunţat că GTA 5 va oferi o gamă foarte variată de vehicule controlabile, plecând de la clasicele maşini, trecând prin
biciclete, motociclete (pentru şosea sau teren accidentat), camioane, elicoptere şi ajungând până la avioane (inclusiv modele de luptă), ATV-uri sau jet ski-uri. Din nou mărcile şi modelele acestora vor fi fictive.

Nu vor lipsi nici activităţile suplimentare: yoga, triatlon, tenis, golf, scufundări, mers la sala de forţă etc. Se va putea modifica aspectul personajelor prin achiziţionarea de haine noi, însă nu vor fi implementate opţiunile avansate de tip RPG prezente în GTA San Andreas.

GTA5

Au fost eliminate misiunile romantice din GTA 4, personajele având în continuare posibilitatea de a se întâlni şi de a petrece timpul liber alături de alte NPC-uri: Amanda (soţia lui Michael), Jimmy (fiul acestora), Lamar (amicul sărit de pe fix al lui Franklin) sau Ron (prietenul lui Trevor). Nu va lipsi nici telefonul mobil, care va putea fi folosit acum pentru accesarea Internet-ului.

Au fost îmbunătăţite şi sistemele de luptă, atât în ceea ce priveşte confruntările armate, cât şi duelurile corp la corp. Totuşi, accentul va fi pus în continuare pe schimburile de focuri. Şi fizica a suferit îmbunătăţiri semnificative, cei de la Rockstar lăudându-se că maşinile din GTA 5 se vor controla în stilul bolizilor din jocurile de curse clasice.

În privinţa graficii, GTA 5 va beneficia de pe urma unor sisteme îmbunătăţite de iluminare şi shadere, a unui draw distance sporit şi a unui sistem nou de animaţii pentru pietoni, realizat prin intermediul procedurii de motion capture.

GTA5

Grand Theft Auto V va fi lansat în perioada primăverii lui 2013, pentru Xbox 360 şi PlayStation 3. Nu au fost anunţate veşti oficiale despre o eventuală versiune de PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News