GTA V – de ce a fost amânată versiunea pentru PC?

Autor: Cosmin Aionita | 16.09.2014
GTA V – de ce a fost amânată versiunea pentru PC?

În urma anunţului conform căruia versiunea pentru PC a jocului Grand Theft Auto V urmează să întârzie până pe 27 ianuarie 2015, comunitatea s-a scandalizat, acuzându-i pe cei de la Rockstar Games că au amânat voit varianta de PC a jocului, favorizând ediţiile pentru console.

Bineînţeles, răspunsul studioului producător a fost extrem de diplomatic, cei de la Rockstar afirmând că sunt foarte încântaţi de reacţia comunităţii şi nerabdători să lanseze cât mai rapid şi versiunea de PC a lui GTA V. Din păcate, aşa cum se întâmplă în cazul celor mai multe titluri pentru PC, această ediţie a jocului are nevoie de un proces de testare şi finisare de durată, pentru a asigura nivelul calitativ caracteristic creaţiilor Rockstar Games.

GTA 5

Cele trei ediţii next gen ale jocului (PC, PS4, Xbox One) vor beneficia de pe urma rezoluţiilor crescute, a unui draw distance îmbunătăţit, a faunei suplimentare, traficului mai dens, unui nou sistem de reproducere a vegetaţiei, dar şi a efectelor de vreme şi damage superioare. Vor fi incluse şi noi arme, vehicule şi activităţi.

GTA V pentru PS4, Xbox One şi PC va primi adăugiri şi în ceea ce priveşte conţinutul difuzat la staţiile radio din joc: vor fi adăugate peste 100 de melodii noi şi mixuri de DJ pentru cele 17 posturi radio existente. De asemenea, numărul de jucători ce se vor putea aventura în aceeaşi sesiune multiplayer din GTA Online va fi mărit de la 16 la 30.

Grand Theft Auto V va fi lansat pe 27 ianuarie 2015 pentru PC, în timp ce versiunile pentru PlayStation 4 şi Xbox One vor fi disponibile din 18 noiembrie 2014. Jocul a fost lansat deja pentru PlayStation 3 şi Xbox 360.

GTA 5

Urmărește Go4Games.ro pe Google News