Iată cum arăta jocul Prince of Persia pe care Ubisoft a ales să-l anuleze

Autor: Cosmin Aionita | 07.05.2020
Iată cum arăta jocul Prince of Persia pe care Ubisoft a ales să-l anuleze

Pe Internet şi-a făcut apariţia un clip video dintr-un joc numit Prince of Persia: Redemption, un nou titlu al seriei ce ar fi trebuit să-i urmeze lui The Forgotten Sands (cel din urmă joc Prince of Persia pentru PC şi console, lansat de Ubisoft în 2010). Avem de-a face o renderizare-concept, a cărei menire era de a convinge factorii decizionali din Ubisoft să acorde undă verde proiectului.

Jonathan Cooper, animator în cadrul echipei Ubisoft Montreal în acea perioadă, a confirmat autenticitatea clipului, afirmând că, în ciuda faptului că studioul ar fi fost încântat să realizeze jocul, Ubisoft a ales să nu continue seria. Această decizie ar fi fost cauzată de faptul că publisher-ul nu deţine drepturile asupra proprietăţii intelectuale Prince of Persia, iar încasările reieşite de pe urma acestui joc ar fi trebuit să fie împărţite cu Jordan Mechner, autorul jocurilor iniţiale Prince of Persia şi deţinătorul drepturilor asupra seriei.

Totuşi, Cooper, în prezent animator la Naughty Dog unde a lucrat la titluri precum Uncharted 4: A Thief’s End sau The Last of Us Part II, spune că echipa de la Ubisoft Montreal s-a simţit inspirată de această metodă de prezentare a eventualelor proiecte noi şi a folosit-o pentru a realiza un clip similar pentru Assassin’s Creed III, pe care îl puteţi urmări mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News