Iată cum puteţi juca Half-Life: Alyx fără un dispozitiv VR

Autor: Cosmin Aionita | 14.04.2020
Iată cum puteţi juca Half-Life: Alyx fără un dispozitiv VR

Încă din momentul în care Valve a dezvăluit Half-Life: Alyx, anunţând că jocul va fi însoţit de toate uneltele de moding necesare pentru ca membrii comunităţii să-şi poată crea conţinut propriu pentru joc, o întrebare a fost mai prezentă ca niciodată: cât timp le va lua pasionaţilor să elimine din joc necesitatea pentru VR şi să facă întreaga aventură a lui Alyx jucabilă pe un monitor normal, doar cu mouse-ul şi tastatura?

Răspunsul vine azi: nu prea mult, având în vedere că Half-Life: Alyx s-a lansat de mai puţin de o lună, iar user-ul r57zone de pe GitHub oferă deja o astfel de modificare, permiţând parcurgerea completă a noului joc de la Valve fără VR. Acest mod poate fi descărcat gratuit de aici, însă, ca orice astfel de modificare neoficială, nu este tocmai uşor de instalat. Totuşi, autorul a realizat un întreg clip video care descrie în detaliu paşii necesari pentru instalarea mod-ului, acesta putând fi vizionat în continuare.

Chiar şi cu acest mod (care este mai degrabă un soi de driver ce improvizează un dispozitiv VR) instalat în mod corect, trebuie să fiţi atenţi la schema de control, pe care o găsiţi aici, precum şi la eventualele probleme pe care este posibil să le întâlniţi pe parcursul jocului, detaliate aici. Rămâne la latitudinea fiecăruia dacă doreşte să investească în Half-Life: Alyx, un joc dezvoltat în exclusivitate pentru VR, în speranţa că-l poate parcurge în condiţii acceptabile fără un asemenea dispozitiv prin folosirea acest mod.

Half-Life: Alyx este disponibil prin intermediul Steam, fiind dedicat tuturor headset-urile VR compatibile cu SteamVR: Valve Index, gama HTC Vive, familia Oculus Rift, precum şi dispozitivele Windows Mixed Reality.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News