Impact Winter – primele impresii: merită să rezişti 30 de zile iadului alb?

Autor: Cosmin Aionita | 24.05.2017
Impact Winter - primele impresii: merită să rezişti 30 de zile iadului alb?

Exista o perioadă când nu puteam să vorbim despre jocuri ale căror principal scop era supravieţuirea fără să se ataşeze automat termenul „horror” şi să ne gândim la monştri fioroşi, care atacau jucătorii pe coridoare slab iluminate, făcându-i să arunce terifiaţi rozătoarele sau controllerele din dotare. Anumite studiouri însă, printre care şi Mojo Bones, au ales o altă abordare şi au ţesut o poveste despre supravieţuirea în medii ostile şi calamităţi mai mult sau mai puţin naturale, ce pun la încercare abilităţile şi caracterul personajelor.

Impact Winter este un astfel de joc, al cărui fir epic îşi are rădăcinile într-o catastrofă globală: apocalipsa albă provocată de impactul unui asteroid cu iubita noastră planetă albastră. Viaţa, aşa cum o ştim noi, este dispărută, întregul Pământ fiind acoperit de zăpadă şi gheaţă. Ca jucător, va trebui să intri în pielea lui Jacob Solomon, care fie datorită providenţei, fie unei condiţii psihologice (în urma căruia aude voci în cap), ajunge la o biserică transformată în cămin temporar de alţi patru supravieţuitori. Pacea de moment este perturbată de o misterioasă transmisie radio care anunţă grupul că vor primi ajutor dacă reuşesc să supravieţuiască 30 de zile.

Impact Winter

Impact WinterImpact Winter

Aşa cum te-ai aştepta fiecare personaj are un set de abilităţi unice, care combinate şi folosite cu cap pot facilita supravieţuirea grupului. Datorită acestui aspect, gameplay-ul, care la prima vedere pare simplu, devine din ce în ce mai complex, mai ales că ai control direct asupra lui Jacob, al cărui rol principal este să caute prin împrejurimi resurse. El va fi însoţit în expediţiile lui de Ako-Light, un tovarăş robotic, cu ajutorul căruia va descoperi alţi supravieţuitori şi diferite creaturi care bântuie iadul alb, oferind diferite misiuni secundare. Administrând cu grijă puţinele resurse disponibile, păstrând în viaţă ceilalţi supravieţuitori şi îndeplinind diferitele sarcini, nu doar că ai şansa să supravieţuieşti, dar, pas cu pas, poţi elucida secretele lumii de joc.

Deşi lumea pare pustie, producătorii au reuşit s-o populeze cu diferite fire narative mai scurte sau mai lungi, care ţin jucătorul în priză şi îl motivează să descopere cât mai mult posibil din împrejurimi, aventurându-se din ce în ce mai departe de biserică. Acest lucru este însă posibil prin doar prin făurirea de diferite upgrade-uri pentru Ako-Light, sarcină care necesită colaborarea întregului grup de supravieţuitori şi transformarea bisericii într-un azil de nădejde.

Impact Winter

Impact WinterImpact Winter

Bazându-ne pe versiunea prelimară pe care am avut-o la dispoziţie, estimăm că fiecare playthrough va dura undeva la 12 ore, dar acest număr poate varia de la jucător la jucător. Jocul include şi un leaderboard care centralizează cei mai buni timpi obţinuţi, realizându-se astfel un clasament global. Datorită faptului că fiecare personaj din grupul de supravieţuitori are o poveste diferită, pe elucidarea căreia se poate axa Jacob, nu vor exista două playthrough-uri identice. Producătorii afirmă ca alegerile luate vor influenţa felul în care se derulează Impact Winter, promiţând distracţie pe termen lung celor care vor să desluşească toate secretele jocului.

Winter Impact se bazează pe un concept interesant şi are un gameplay care te poate ţine în priză pentru ore în şir. Vom afla dacă cei de la Mojo Bones au reuşit să rezolve problemele întâlnite în beta după ce vom fi petrecut mai mult timp cu versiunea finală a jocului, Winter Impact fiind disponibil acum în format digital pentru PC, urmând să-şi facă apariţia peste ceva timp şi pentru PlayStation 4 şi Xbox One.

Impact Winter

Impact WinterImpact Winter

Urmărește Go4Games.ro pe Google News