Încasări peste așteptări pentru filmul Uncharted. Ce venituri a generat în primul său weekend

Autor: Cosmin Aionita | 22.02.2022
Încasări peste așteptări pentru filmul Uncharted. Ce venituri a generat în primul său weekend
Foto: Sony Pictures

Vești bune pentru Sony Pictures Motion Picture Group: filmul Uncharted a întrecut așteptările de încasări, generând, doar în primul său weekend în cinematografe, nu mai puțin de 139 de milioane de dolari la nivel mondial. Având în vedere ca întregul buget al filmului a fost de 120 de milioane, aceasta primire călduroasă din partea publicului poate fi unul dintre semnele că Uncharted urmează să fie devină o franciză importantă și pe marele ecran.

Vestea a venit chiar de la Tom Rothman, chairman și CEO al Sony Pictures Motion Picture Group, prin intermediul unui mesaj de felicitare trimis tuturor colegilor săi:

Cu peste 100 de milioane de dolari generate numai în primul weekend și un scor de 90% oferit de public pe Rotten Tomatoes, Uncharted este o nouă franciză-hit pentru companie.

Filmul regizat de Ruben Fleischer, cu starurile Tom Holland (Nathan Drake) și Mark Wahlberg (Victor Sullivan) în rolurile principale, a depășit așteptările inițiale ale companiei pentru piața domestică (numai 30 de milioane de dolari erau estimate pentru primele patru zile), generând încasări de peste 50 de milioane de dolari numai în cinematografele din Statele Unite.

Sony a mizat pe cinematografe, chiar și în pandemie

Această performanță este și meritul celor de la Sony, care au insistat pentru reprogramarea și lansarea în cinematografe a acestor filme, chiar și în condițiile pandemice actuale. În schimb, foarte mulți concurenți au încercat doar să-și recupereze din pierderi, alegând să lanseze anumite filme foarte așteptate prin intermediul serviciilor de streaming.

Strategia celor de la Sony Pictures s-a dovedit a fi câștigătoare, filme precum Spider-Man: No Way Home, Venom: Let There Be Carnage, Ghostbusters: Afterlife și Uncharted aducând încasări de peste 3 miliarde de dolari, la nivel mondial, de la redeschiderea cinematografelor.

Filmul Uncharted este prima producție cosemnată de PlayStation Productions, divizia specială deschisă de Sony Interactive Entertainment, a cărei menire este adaptarea pentru marile sau micile ecrane a proprietăților companiei din segmentul jocurilor video. Pe lângă filmul Uncharted, PlayStation Productions lucrează, alături de HBO, la un serial realizat pe baza seriei The Last of Us.

Sursa: Deadline

Urmărește Go4Games.ro pe Google News