Jagex a achiziționat Pipeworks Studios în cadrul primei investiții majore într-un studio extern

Autor: Cosmin Aionita | 22.07.2022
Jagex a achiziționat Pipeworks Studios în cadrul primei investiții majore într-un studio extern

Jagex, companie axată pe dezvoltare și publicare de jocuri video, a anunțat achiziția Pipeworks Studios (“Pipeworks”), un studio de dezvoltare de succes cu peste 200 de angajați, având sediul în Eugene, Oregon, State Unite ale Americii.

Fiind prima achiziție al unui studio extern, tranzacția este dovada angajamentului Jagex de a-și extinde echipa cu talent la nivel internațional, dar și de a crește prezența în America de Nord.

Achiziția vine pe fondul unei perioade de creștere susținută pentru Jagex. Axându-se pe domeniul jocurilor care pun accentul pe comunitate, Jagex a înregistrat venituri record în ultimii cinci ani pe baza modelului de „games-as-a-service”, la acest succes contribuind și înțelegerile de publishing cu parteneri terți și numărul record de utilizatori a francizei RuneScape. În 2021, firma globală de investiții Carlyle a achiziționat Jagex cu scopul de a sprijini compania în strategia sa de creștere, inclusiv pe partea de M&A.

Înființat în 1999, Pipeworks a dobândit reputația de furnizor de soluții tehnologice avansate în lumea gaming-ului, atât pentru IP-uri consacrate, cât și pentru francize noi. Echipa Pipeworks este formată din peste 200 de angajați, care au livrat peste 125 de jocuri, devenind parte importantă a unor proiecte majore cu parteneri precum EA Sports, Wizards of the Coast, Activision, Genvid sau MetaTeq.

Phil Mansell, CEO-ul Jagex, a declarat:

Suntem încântați să le urăm bun-venit celor de la Pipeworks în familia Jagex. Pipeworks reprezintă o oportunitate incredibilă de a ne extinde echipa cu talent de game development internațional. Noul studio oferă cel mai înalt nivel de cunoștințe când vine vorba de dezvoltare de jocuri, cu focus pe jocurile AAA care urmează modelul ”games-as-a-service”, având o istorie de colaborare cu cei mai bun creatori de jocuri din toată lumea. Lindsay (CEO-ul Pipeworks) și echipa lui au condus remarcabil această afacere profitabilă în ultimii ani și de abia așteptăm să publicăm IP-ul dezvoltat de Pipeworks și să-i accelerăm evoluția.

Jagex Pipeworks
Foto: Phil Mansell, CEO Jagex

Lindsay Gupton, CEO-ul Pipeworks Studios, a adăugat:

Aceasta este o oportunitate de ne dezvolta, ambele firme venind cu propria lor experiență în acest parteneriat. Abordarea Jagex de a oferi o platformă de top dezvoltatorilor pentru a crea jocuri axate pe comunitate, care oferă o experiență memorabilă și bogată în conținut, se aliniază perfect cu modelul de business ”work-for-hire” al Pipeworks și ne va ajuta să ne concentrăm pe construirea de jocuri și tehnologii inovatoare.

Jagex Pipeworks
Foto: Lindsay Gupton, CEO Pipeworks Studios

Michael Wand, Managing Director și Co-Head al echipei de consilieri Carlyle Europe Technology Partners a declarat:

În ianuarie 2021, Carlyle a achiziționat Jagex pentru a sprijini expansiunea companiei, menținând focusul pe franciza RuneScape pe lângă diversificarea portofoliului și creșterea afacerii. Achiziția Pipeworks se aliniază cu această strategie și suntem încântați să sprijinim Jagex în această tranzacție.

Detaliile înțelegerii nu au fost făcute publice.

Sursa: Jagex

Urmărește Go4Games.ro pe Google News